fbpx
Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.

(VIDEO) Ministar Vanja Udovičić najavio nova ulaganja u apatinski sport

Vanja sa rukometašicama

Danas je predsednica opštine Apatin, Dubravka Korać, sa svojim saradnicima ugostila ministra sporta i omladine, Vanju Udovičića i pokrajinskog sekretara za sport i omladinu, Daneta Bastu. Oni su obišli Srednju tehničku školu sa domom učenika u Apatinu i razgovarali o budućim ulaganjima u sport kada je opština Apatin u pitanju.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели 025.rs (@portal025.rs)

Kako ističe predsednica opštine, lokalna samouprava u Apatinu je povećala izdvajanje sredstava iz budžeta kada je sport u pitanju: “Opština Apatin ima aktivan sportski savez sa preko trideset klubova koji su aktivni i pokušavamo da im pomognemo. Budžet ove godine za sport na nivou opštine Apatin, koji je dodeljivan sportskim klubovima za takmičenja, bio je 10 miliona dinara, međutim u budžetu za narednu godinu predviđeno je 16 miliona dinara, što znači da je zaista drastično i veliko povećanje tog budžeta za sport i to će zaista da osete svi naši sportski klubovi“.

Dane Basta, pokrajinski sekretar za sport dodaje kako je prioritet Sekretarijata dalje ulaganje u infrastrukturu i u školski sport: ”Mi smo u toku ove godine kroz naš konkurs opredelili 1,5 miliona dinara za jedan teren u Bloku 112. Reč je o basket terenu, tako da u narednom periodu očekujemo mnogo veća ulaganja u sport i sportsku infrastrukturu i naravno u školski sport”.

Ministar sporta i omladine Vanja Udovičić naglašava važnost timskog rada u oblasti sporta, ne samo kada su takmičenja u pitanju, već i kada se radi o organizaciji i ulaganju u sport:”Danas pokazujemo koliko je značajno timsko delovanje, timsko ulaganje, ali i timsko sagledavanje svih neophodnih potreba. Uvek imamo strateški cilj da direktno na terenu, kroz živu reč, sagledamo neophodne mere koje su potrebne da se izvedu na lokalu, ali i da čujemo koje potrebe imaju lokalni sportski klubovi, ali i predstavnici lokalnih jedinica kako da unapredimo položaj mladih, ali i kako da unapredimo položaj lokalnih klubova”, rekao je ministar.

Prilikom današnje posete, ministar je uručio i donaciju Tehničkoj školi u Apatinu u vidu dva rukometna gola, dve table za košarku sa zglobnim obručima, 40 lopti za rukomet, košarku, odbojku i fudbal, kao i jednu mrežu za odbojku.

Tagovi:
Pročitajte još: