(VIDEO) Ministar Zoran Đorđević obišao Dnevni boravak u Apatinu

Danas je u prostorijama Centra za socijalni rad, tačnije, u dnevnom boravku u Apatinu održana svečanost povodom proslave 10 godina pružanja usluga Pomoć u kući i Dnevni boravak za osobe sa fizičkim invaliditetom i intelektualnim teškoćama.

Tim povodom gost Centra za socijalni rad bio je ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević.

Ministar je otvarajući specifičnu filatelističku izložbu istakao da je cilj da se sve osobe izvuku iz institucija i da svboj život provode u svojim biološkim porodicama.

Po rečima predsednika Opštine Apatin Milana Škrbića, poseta ministra je od velikog značaja za malu opštinu kakva je Apatin koja iz svog skromnog budžeta izdvaja prilično velika sredstva za socijalna pitanja.

Domaćin uvaženim gostima danas je bila direktorica Centra za socijalni rad u Apatinu Nikolina Sučević, koja je naglasila da joj je posebno zadovoljstvo to što danas može da predstavi personalizovanu poštansku marku sa motivima dnevnog boravka.

Pored gostiju iz Ministarstva na čelu sa ministrom Đorđevićem, svečanosti su prisustvovali i predstavnici lokalne samouprave,  predstavnici javnog i kulturnog života Apatina, kao i korisnici dnevnog boravka koji su gostima priredili i kratak kulturno umetnički program.