fbpx
Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.

(VIDEO) Ministarstvo životne sredine doniralo 1820 kanti i 90 kontejnera Gradu Somboru

Plastične kante za smeće

Danas je u zgradi Županije upriličeno potpisivanje Ugovora o davanju na korišćenje opreme za sakupljanje i reciklažu otpada, između predstavnika Ministarstva zaštite životne sredine i gradonačelnika Sombora Antonija Ratkovića. Ovim Ugovorom, Gradu Somboru, odnosno JKP „Čistoća“ je dodeljena dodatna oprema za odlaganje komunalnog otpada, u cilju povećanja kapaciteta za zaštitu životne sredine i očuvanja lokalne sredine zdravijom i čistijom. Tim povodom, član Gradskog veća za komunalnu oblast i investicije, Đorđe Zorić, istakao je sledeće:

Želimo da saopštimo da smo dobili, putem Konkursa za ovu godinu, donaciju Ministarstva za zaštitu životne sredine, 1820 kanti od 240 litara i 90 kontejnera od 1100 litara. Ovo što je ovde stiglo, biće namenjeno našim sugrađanima, po prioritetima koje će JKP „Čistoća“ samo definisati, a u cilju da to samo uklanjanje otpada bude bezbedno. Svi oni građani koji imaju generalno problem sa posudama za odlaganje da sad to čine na jedan, novi način i da jednostavno mogu bezbedno da ga uklone iz svojih domaćinstava.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели 025.rs (@portal025.rs)

Iz Gradske uprave najavljuju da će nastaviti da ulažu napore kako bi životna sredina bila kvalitetnija i zdravija, a posebno važan aspekat „zelenih“ politika jeste i saradnja sa višim nivoima vlasti, koju će kontinuirano unapređivati.

Tagovi:
Pročitajte još: