fbpx
Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.

(VIDEO) Mirović obišao radove na rekonstrukciji ulice Srpskih vladara u Apatinu

Apatin - Igor Mirović

Predsednik Pokrajinske vlade Vojvodine, Igor Mirović, pokrajinski sekretar za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu, Aleksandar Sofić i direktor Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodine, Miloš Maletić, posetili su danas Apatin.

Ovo je bila prilika da zajedno sa predstavnicima lokalne samouprave, na čelu sa predsednicom opštine Dubravkom Korać, obiđu radove na rekonstrukciji ulice Srpskih vladara, koji se polako privode kraju. Korać je iskoristila ovu priliku kako bi se zahvalila današnjim gostima na tome što su finansijski podržali ovaj značajan projekat za opštinu Apatin.

„Ukupna vrednost ulaganja je blizu 200 miliona dinara i ovo je zaista izuzetno bitan projekat za sve građane Apatina, jer je praktično nastavak pešačke zone, sam centar grada, gde smo uradili kompletnu rekonstrukciju ulice“.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by 025.rs (@portal025.rs)

Prema njenim rečima, do sada su urađeni novi pešački prostori i parking mesta, a u toku je uređenje zelenih površina i presvlačenje asfalta, tako da će ulica Srpskih vladara, po završetku radova, dobiti novo ruho.

Mirović je izrazio zadovoljstvo što se radovi odvijaju prema planu, te je dodao da Pokrajinska vlada nastavlja sa novim projektima, u kojima će prioritet, kada je reč o finansijskoj pomoći, biti manje sredine, kako bi se stvorili bolji uslovi života za opstanak u istim, te je rekao nešto više o tome na šta će se ta podrška odnosti.

„Za investicije u male sredine, sa prioritetom koji se tiču ulaganja u osnovne i srednje škole, za to će biti izdvojeno milijardu i sedamsto miliona dinara, zatim za lokalni, komunalni razvoj, za uopšte sve one investicije koje su neophodne da b,i posebno u manjim sredinama, realizovali poslove koji su od značaja za ljude“.

Ulaganja će se nastaviti i na teritoriji opštine Apatin, a za tekuću godinu su već obezbeđena sredstva za projekat izgradnje biciklističke staze od Svilojeva do Banje Junaković, kao i za renoviranje ulice Apatinski put u Prigrevici.

Tagovi:
Pročitajte još: