fbpx
Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.

(VIDEO) Nacionalni dan dobrovoljnih davalaca krvi

Danas se obeležava Nacionalni dan dobrovoljnih davaoca krvi. Tim povodom, gradonačelnik Sombora Antonio Ratković i članica Gradskog veća za oblast sporta, dece, omladine i zdravstva, Antonija Nađ Kosanović, upriličili su prijem dobrovoljnim davaocima sa teritorije Grada Sombora. Crveni krst Sombora organizuje redovne akcije davanja krvi, kako bi u svakom trenutku bilo dovoljno krvi za hitne situacije, vitalno ugrožene pacijente, za terapiju onkoloških bolesnika, kao i planirane hirurške intervencije. Kontinuiranim akcijama dobrovoljnog davanja krvi Somborci se redovno odazivaju, a prema statistici, svaka četvrta osoba je žena, čime se trend, u kom su uglavnom muškarci bili dobrovoljni davaoci, polako menja. Prema rečima Tamare Božić, zdravstvene radnice, nju je motivisao njen otac, kao i priroda posla kojim se bavi, sa čim se slaže i njena koleginica Danica Gajić.

„Moj moto je bio: Ako hoćeš da budeš svetlo, onda moraš da sjajiš i da svojim primerom daš drugima podstrek za nešto što sam mislila da je humano i da je dobro i da je svojstveno zdravstvenim radnicima, da tako treba da se ponašaju, da im to bude obrazac ponašanja i stil života“, rekla je Danica Gajić. 

Svetski dan dobrovoljnih davaoca krvi obeležava se 14. juna, a mi pozivamo sve sugrađane, do navršenih 65 godina života i kojima to zdravstveno stanje dozvoljava, da se odazovu ovim akcijama i time spasu nečiji život, a svim dobrovoljnim davaocima krvi čestitamo njihov dan!

Tagovi:
Pročitajte još: