Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.
Search
Close this search box.

(VIDEO) Najstarija ulična trka – Somborci u vrhu promocije sporta kao vrhunske vrednosti

Najstarija ulična trka – Somborci u vrhu promocije sporta kao vrhunske vrednosti 10

Najstarija ulična trka u Srbiji, Somborski polumaraton, i ove godine je, po 43. put, okupila brojne trkače, kao i posetioce koji su trku ispratili. Gradom zelenila prodefilovali su najbolji i najuspešniji domaći, ali i inostrani trkači, koji su se takmičili u čak četiri discipline: polumaraton u dužini od 21 kilometar, štafetna trka na 3×7 kilometara, nordijsko hodanje u dužini od 7 kilometara i trka na 7 kilometara. Organizatori trke, Atletsko-rekreativni klub „Somaraton“, nisu zaboravili ni one najmlađe, za koje je upriličena posebna trka. Budući da je Somborski polumaraton već na glasu kao jedna od najkvalitetnijih uličnih trka u celoj državi, podrška od Grada Sombora, kao i Pokrajinske vlade, ne izostaje, a u samu organizaciju i tehničku pomoć i podršku se uključuju i preduzetnici i svi oni koji se s posebnom pažnjom odnose prema trkačkom sportu.

Ovogodišnju manifestaciju svečano je proglasio otvorenom gradonačelnik Sombora, Antonio Ratković, koji je naglasio da ova trka ne predstavlja samo sportski događaj, već je to jedna jedinstvena prilika da ljudi iskažu međusobnu podršku i prikažu da je zajedništvo vrlina koju treba da negujemo u zajednici. On je podsetio sve posetioce i učesnike da Somborski polumaraton s razlogom od prošle godine nosi titulu druge najbolje trke u Srbiji.

“Ova trka okuplja sve više i više takmičenja, i svakako dokaz da smo svi zajedno na pravom putu je i laskavo priznanje druge najbolje trke u Srbiji. I nije važno s kojom brzinom ćemo dotrčati, važno je da se krećemo, da idemo napred, i da savladamo sve izazove i prepreke s kojima se susrećemo. Svim takmičarima želim puno uspeha i sreće, da uživaju i da slušaju svoje telo i svoje srce. Hvala još jednom organizatoru na godinama predivne organizacije i želim im još puno ovakvih trka u narednim godinama.”

Ratković je svojim ličnim primerom želeo da pokaže da je bavljenje sportom važan segment života svakog pojedinca, te je i sam učestvovao u trci na 7 kilometara. Osim toga, još nekolicina čelnika Gradske uprave takođe su trčali sa svojim sugrađanima i brojnim gostima iz cele Srbije. Učešće u trci uzelo je preko hiljadu trkača, od toga mnoštvo Somboraca, koji imaju posebno razvijenu svest o važnosti bavljenja sportom i negovanja zdravih stilova života. Oni su to dokazali i svojim dugogodišnjim istrajnim pristupom pri organizaciji događaja poput Somborskog polumaratona, pa tako somborska sredina predstavlja jednog autentičnog promotera sporta kao vrhunske životne vrednosti. Grad Sombor, činjenica je, ima čime da se diči, a Somborski polumaraton predstavlja jednu od najvažnijih sportskih manifestacija tokom godine, ne samo u Somboru, već u celoj Srbiji. To obavezuje, kako organizatore, tako i domaćine, sve Somborce, da u budućnosti sačuvaju ono što su godinama predano gradili.

OVAJ PROJEKAT JE SUFINANSIRAN IZ BUDŽETA GRADA SOMBORA. STAVOVI IZNETI U PODRŽANOM MEDIJSKOM PROJEKTU NUŽNO NE IZRAŽAVAJU STAVOVE ORGANA KOJI JE DODELIO SREDSTVA.

Tagovi:
Pročitajte još: