fbpx
Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.

(VIDEO) Nastavlja se akcija besplatnog čipovanja i vakcinacije vlasničkih pasa

Nastavlja se akcija besplatnog čipovanja i vakcinacije vlasničkih pasa

Četvrtu godinu zaredom, zahvaljujući sredstvima iz budžeta Grada Sombora, Veterinarska stanica će sprovesti akciju besplatnog čipovanja i vakcinacije pasa. Prema rečima izvršnog direktora Veterinarske stanice, Darka Radulovića, do sada je urađeno 5200 jedinica čipovanja i vakcinacije, a Ugovorom sa Gradskom upravom u ove svrhe opredeljeno je četiri miliona dinara. Takođe, Radulović je naglasio da je cilj realizacije ovog programa da se što više pasa obeleži i vakciniše protiv besnila, kako bi bili zaštićeni i kako bi ih vlasnici lakše pronašli, u slučaju da se izgube ili pobegnu.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by 025.rs (@portal025.rs)

„Kroz ovaj Ugovor ćemo uraditi 1200 jedinica čipovanja i vakcinacije, 800 jedinica samo vakcinacije. Obaveza vlasnika je da svoje kućne ljubimce obeležavaju po Zakonu o veterinarstvu i dobrobiti životinja i Zakonu o obeležavanju životinja“, rekao je Radulović.

On je ujedno iskoristio priliku i da se zahvali lokalnoj samoupravi na podršci.
„Ovom prilikom bi se zahvalio Gradskoj upravi Grada Sombora i gradonačelniku Antoniu Ratkoviću na razumevanju i podržavanju ove akcije, koja je od društvenog značaja“, zaključio je izvršni direktor Veterinarske stanice Sombor.

Vlasnici koji žele da čipuju i vakcinišu svoje kućne ljubimce mogu da dođu u Veterinarsku stanicu Sombor, na adresi Staparski put 37, svakog radnog dana u terminu od 9 do 16 časova.

Tagovi:
Pročitajte još: