Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.
Search
Close this search box.

(VIDEO) Nastavlja se ulaganje u objekte seoskih ambulanti

Obilazak Doma zdravlja

Grad Sombor kontinuirano radi na ulaganju u oblast zdravstva, a u poslednje četiri godine, sprovode se tri značajna programa za Dom zdravlja „Dr Đorđe Lazić“. Jedan od programa je projekat „Zdravi i u selu i u gradu“, kroz koji se sprovodi rekonstrukcija objekata. S tim u vezi, ambulante u Aleksa Šantiću i Čonoplji, obišli su gradonačelnik, Antonio Ratković i članica Gradskog veća za oblast sporta, dece omladine i zdravstva, Antonija Nađ Kosanović i direktorka Doma zdravlja „Dr Đorđe Lazić“, dr Emeše Uri.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by 025.rs (@portal025.rs)


Prema rečima gradonačelnika, cilj je da se u narednom periodu završi renoviranje ambulanti u svim naseljenim mestima, te da se na taj način doprinese da i lekari i građani imaju bolje uslove za rad i zdravstvene preglede.
„Imali smo priliku da prošle godine završimo rekonstrukciju četiri ambulante, u Kljajićevu, Bezdanu, Doroslovu i Riđici, a za ovu godinu smo planirali još pet naseljenih mesta. Za narednu godinu nam ostaju naseljena mesta Bački Breg, Stapar, Kolut, Telečka i Rastina“, rekao je Ratković i dodao, da će Grad ulagati sredstva i u kupovinu novih vozila.
U Aleksa Šantiću su u toku radovi na uređenju unutrašnje površine ambulante, dok su u Čonoplji završeni radovi na zameni stolarije i krečenju. Direktorka Doma zdravlja ovim putem istakla je značaj saradnje sa lokalnom samoupravom.
„Dom zdravlja Sombor ima jako dobru saradnju sa Gradom. Po našem zajedničkom shvatanju i pristupu smatramo da zajednički napori dovode do toga da se naši zaposleni osećaju lepše i da su naši građani u prijatnijoj atmosferi kad dolaze po savete kod svojih lekara“, istakla je dr Uri.
Lokalna samouprava iz budžeta Grada za ove namene izdvaja 6 miliona dinara.

Tagovi:
Pročitajte još: