(VIDEO) Nastavljaju se besplatni preventivni pregledi

Otvaranjem novog objekta Doma zdravlja u Kuli, stekli su se uslovi da građani kulske opštine dobiju kompletnu zdravstvenu zaštitu, sa svim specijalističkim službama objedinjenim na jednom mestu. Uz redovnu zdravstvenu zaštitu dr Žarko Ševin, direktor Doma zdravlja Kula, najavljuje još neke novine.

“Novo je to da od 3.decembra građani Kule, dobijaju oftalmologa i koristim priliku da obavestim sve zainteresovane da se mogu javiti kod svog izabranog doktora kako bi te preglede zakazali. Ono što je takođe bitno jeste da naša ustanova nastavlja akciju besplatnih promotivnih pregleda. Mi smo sproveli preventivne preglede u svim naseljenim mestima opštine i ono što je bitno, to je da ovu seriju pregleda završavamo 2.decembra u Kuli, u periodu između 8 i 13 časova. Građani bez zdravstvene knjižice i bez zakazivanja, mogu doći da urade analizu šećera u krvi,  kontrolu krvnog pritiska, EKG i ultrazvuk stomaka.”

Ovi pregledi će se prema rečima dr Ševina nastaviti i u narednom periodu, tačnije i naredne godine.

Ovom prilikom pozivaju se građani kulske opštine da iskoriste mogućnost preventivnih specijalističkih pregleda, jer je sasvim jasno da je prevencija uslov za rano otkrivanje eventualnih oboljenja, a samim tim i prvi korak za uspešno izlečenje.