Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.
Search
Close this search box.

(VIDEO) Nova ulaganja u oblasti sporta u Somboru

Sombor - poseta Gimnaziji 3

Ministar omladine i sporta u Vladi Republike Srbije, Zoran Gajić, danas je zajedno sa pokrajinskim sekretarom za sport i omladinu, Danetom Bastom i državnim sekretarom, Marko Kešeljem, boravio u Somboru. Ovom prilikom, ugostili su ga predstavnici Gradske uprave, na čelu sa gradonačelnikom Sombora, Antoniom Ratkovićem, zatim načelnik Zapadnobačkog upravnog okruga, Goran Nonković i Goran Milić, narodni poslanik.

Prilikom boravka, ministar je, zajedno sa svojim saradnicima, obišao najpre fiskulturnu salu u Gimnaziji „Veljko Petrović“, kako bi se upoznao sa radom Odbojkaškog kluba „Voleystars“, kao i sa samim uslovima bavljenja sportom u ovoj obrazovnoj ustanovi.

„Doneli smo poklon sa loptama, sa rekvizitima, golovima, koševima, odbojkaškim mrežama, a ovde što sam video i čuo da postoji i odeljenje sportske Gimnazije to podržavam zbog toga što metodologija savremenog sportskog treninga se ubrzano razvija i deca koja su u uzrastu od 15 godina, znači od kad prelaze u srednju školu već su dobro zagazila nešto što zovemo rana sportska specijalizacija i njima u svakom slučaju u tom periodu treba omogućiti i takozvani dvofazni trening, dva treninga dnevno“, pohvalio je Gajić rad sportskog odeljenja Gimnazije.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by 025.rs (@portal025.rs)

Direktor somborske Gimnazije, Dušan Mišković, zahvalio se na vrednim poklonima, kao i poseti ministra sporta, istaknuvši da je Gimnazija oduvek podsticala svoje učenike na bavljenje sportom.

„Od pre dve godine imamo i sportsko odeljenje tako da smo sad da kažem podigli na još jedan viši nivo bavljenje sportom i u tom smislu jako nam je važna saradnja sa svim sportskim klubovima, a evo sad i sa Ministarstvom sporta, tako da, zahvalni smo, na toj saradnji, na toj brizi“.

Gradonačelnik je iskoristio ovu priliku da istakne da je ulaganje u sport i mlade sastavni deo odgovorne politike koju Grad Sombor sprovodi, kao i da se iz godine u godinu izdvajaju značajna sredstva namenjena poboljšanju uslova za sport na teritoriji Grada.

„Oko sedam posto budžeta, Grad Sombor izdvaja za sport, i tu pre svega mislim na finansiranje sportskih klubova, na njihovo funkcionisanje. Svakako nešto na šta smo ponosni je trenerska nadoknada za stručno-pedagoški rad, jer znamo koliko je bitan trener u razvoju svakog sportiste. Takođe, stipendiramo mlade sportske nade, podržavamo sportske manifestacije. Nastavljamo svake godine sa ulaganjem u Gradsku halu „Mostonga“, u otvoreni i zatvoreni bazen, i svedoci smo da u prethodnom periodu upravo uz podršku i Ministarstva i Pokrajinske vlade završili smo kompletno parket, nova rasveta, a u ovoj godini biće nova klimatizacija i ventilacija, kao i svlačionice koje su gotove i teleskopske tribine“.

Ratković je dodao i da se ulaže značajan trud da se pored svih objekata u gradu, obnove i rekonstruiši sportski tereni i objekti u svakom naseljenom mestu.

Osim Gimnazije, u toku današnjeg dana ministar sporta posetio je i Gradsku halu „Mostonga“, u kojoj je u toku prethodnog perioda urađena kompletna rekonstrukcija parketa, kao i rasveta. Pokrajinski sekretar, Dane Basta, napomenuo je da će se ulaganja u ovu sportsku ustanovu nastaviti i u budućnosti.

„Pokrajinska vlada, putem Uprave za kapitalna ulaganja, će uraditi i aklimatizaciju kompletne hale, nama ostaje da unapredimo još ugradnjom i sedišta, tako da hala „Monstonga“  bude kompletno obnovljena. Naravno, pomažemo i mnogobrojna sportska udruženja i klubove, pa i školski sport, tako da svi mi zajedno, zajedničkim snagama ulažemo u sport i sportsku infrastrukturu“.

Nakon obilaska, u prostorijama Županije, održan je sastanak sa predstavnicima sportskih klubova, na kojem su razmotrene najvažnije teme vezane za sport na lokalu, sa ciljem njegovog daljeg unapređenja.

Tagovi:
Pročitajte još: