Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.
Search
Close this search box.

(VIDEO) Nove radne mašine za JKP „Vodokanal“ i JKP „Zelenilo“

Sombor - Obilak radova na sakupljanju lišća

Kvalitetna komunalna usluga u Gradu Somboru i naseljenim mestima jedan je od prioriteta gradskih vlasti, te se u tom smislu nastavlja sa obnavljanjem radnih mašina u javnim komunalnim preduzećima. Tim povodom, gradonačelnik Sombora, Antonio Ratković, obišao je JKP „Vodokanal“ i JKP „Zelenilo“, koji su obnovili svoje vozne parkove novim radnim mašinama.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by 025.rs (@portal025.rs)

JKP „Vodokanal“ bogatije je za specijalno vozilo „Kanal džet“, koje služi za održavanje atmosferske i fekalne kanalizacione mreže.

“Ovo specijalno vozilo sadrži pumpu visokog pritiska, takođe i rezervoar od 8000 litara, gde u jednom delu je čista voda koja služi za probijanje propusta, atmosferskih kanala, kao i prepumpnim stanicama fekalne kanalizacije, dok drugi deo ovog rezervoara samo usisavanje iz fekalnih kanalizacija i atmosferskih“, rekao je Antonio Ratković, gradonačelnik Sombora.

On dodaje kako je novo specijalno vozilo „Kombinirka“ već na terenu, te su radnici JKP „Zelenilo“ dobili još jedno kvalitetno oruđe za poboljšanje svojih usluga.

“Što se tiče JKP „Zelenilo“, zajedničkim sredstvima kupljena je „Kombinirka“ koja će u narednom periodu služiti pre svega za nove investicije u javnoj rasveti, takođe na uređenju i izgradnji novih dečijih igrališta i da se uspešno koristi u sakupljanju lišća kako bi omogućili zaposlenima u Zelenilu da budu efikasniji. Nastavićemo sa ovim subvencijama a sve u cilju kako bi naša javna komunalna preduzeća bila efikasnija, a naši građani kako bi bili zadovoljniji komunalnim uslugama u gradu i naseljenim mestima“.

Pored gradonačelnika, nova vozila obišli su i predsednik Skupštine Grada Sombora Zoran Rus i član Gradskog veća Đorđe Zorić, a domaćini su im bili direktorka JKP „Vodokanal“ Jasmina Bobić i direktor JKP „Zelenilo“ Momir Mioković.

Tagovi:
Pročitajte još: