Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.
Search
Close this search box.

(VIDEO) Novi dom dobilo šest izbegličkih porodica

Novi dom dobilo šest izbegličkih porodica

U zgradi Županije, danas je upriličeno svečano uručivanje Ugovora za šest izbegličkih porodica, koje su zahvaljujući lokalnoj samoupravi i Komesarijatu za izbeglice i migracije dobile svoj novi dom. Dodeli su prisustvovali gradonačelnik Grada Sombora, Antonio Ratković sa saradnicima i komesarka za izbeglice i migracije Republike Srbije, Nataša Stanisavljević.

-Komesarijat za izbeglice i migracije nastavlja sa stambenim zbrinjavanjem izbegličkih porodica, onih koji još uvek nisu našli svoje trajno stambeno rešenje. Zahvaljujući pre svega odličnoj saradnji koju imamo sa Gradom Somborom, danas je svoj dom dobilo šest porodica. Za njih su kupljene kuće sa okućnicom. Danas smo posetili jednu od porodica koja od današnjeg dana ima svoju trajnu stambenu adresu, rekla je komesarka Nataša Stanisavljević i dodala da će i u toku 2024. godine Komesarijat za izbeglice i migracije nastaviti sa programom stambenog zbrinjavanja izbeglih lica, koji još uvek nemaju svoju trajnu adresu u Srbiji.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by 025.rs (@portal025.rs)

Jedna od dobitnica novog doma, Željka Šašić, ističe izuzetnu zahvalnost svima koji su doprineli tome da i njena porodica, posle više od dve decenije, trajno reši stambeno pitanje. Oni su kuću dobili u naseljenom mestu Kolut.

-Želim da se zahvalim svima, ljudima koji su nam pomogli, izašli u susret, svima koji su eto doprineli da od danas znači imam svoj dom, ja i moja porodica.
Ispred lokalne samouprave, obratila se članica Gradskog veća, Jovana Miljević, koja je istakla izuzetnu saradnju sa Komesarijatom za izbeglice i migracije, te podsetila i na drugu vrstu pomoći koju Grad pruža izbeglim licima.

-Grad Sombor ima zaista uspešnu saradnju sa Komesarijatom za izbeglice i migracije. Zaključno sa 2023. godinom otkupili smo preko 170 kuća, znači zbrinuli veliki broj porodica. Takođe, preko 140 porodica je ostvarilo pravo na pomoć u građevinskom materijalu, tako da su oni veoma zadovoljni tim svojim ostvarenim pravima, zaključila je Miljević.

Tagovi:
Pročitajte još: