Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.
Search
Close this search box.

(VIDEO) Obeležen Dan pobede nad fašizmom

Gradonačelnik polaganje venaca

Danas je u Somboru obeležen 9. maj, Dan pobede nad fašizmom. U zgradi Županije upriličen je prijem kod gradonačelnika Antonija Ratkovića i predsednika Skupštine Zorana Rusa. Prijemu su prisustvovali članovi Gradskog veća Slobodan Stanić i Boris Bulović, delegacija ambasade Ruske Federacije, delegacija SUBNOR-a i delegacija Vojske Srbije. Gradonačelnik Ratković je ovom prilikom istakao da je ovaj datum važan kako za Srbiju, tako i za čitavu Evropu i da je kultura sećanja bitan segment očuvanja tradicije antifašizma.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели 025.rs (@portal025.rs)

Sa prijema su se prisutni uputili na Partizansko groblje, gde je vence položila najpre delegacija Grada Sombora, a činili su je gradonačelnik Antonio Ratković, član Gradskog veća Slobodan Stanić i Petar Grabež, predsednik OO SUBNOR-a Sombor. Vence su položile i delegacije Vojske Srbije, Udruženja srpsko-ruskog prijateljstva, Asocijacije žena i Kola srpskih sestara.

Pored ovoga, vence na Spomenik borcima Crvene Armije položila je delegacija ambasade Ruske Federacije, kao i delegacija Grada Sombora.

Nakon toga, venac na Spomenik žrtvama fašističkog terora na Vidovdanskom trgu zajednički je položila delegacija koju su činili predsednik Skupštine Grada, prvi sekretar ambasade Ruske Federacije, predstavnik Vojske Srbije i predstavnici SUBNOR-a.

Tagovi:
Pročitajte još: