fbpx
Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.

(VIDEO) Obeležen Evropski dan borbe protiv trgovine ljudima

Sombor - obeležavanje Evropskog dana borbe protiv trgovine ljudima 1

Danas je na Trgu Svetog Đorđa obeležen 18. oktobar, Evropski dan borbe protiv trgovine ljudima, u organizaciji Lokalnog koordinacionog tima za suzbijanje trgovine ljudima, Crvenog krsta Sombor i Umetničkog studija Sombor.

Ispred Gradske uprave, događaju je prisustvovala članica Gradskog veća, Antonija Nađ Kosanović, koja je istakla da su razmere problema trgovine ljudima i njegov uticaj na život i zdravlje ljudi, dovele do aktivnog uključivanja Crvenog krsta Sombor i Lokalnog koordinacionog tima za suzbijanje trgovine ljudima, u nastojanju da se spreči i olakša ljudska patnja, te da je neophodna saradnja svih relevantnih institucija u cilju sprečavanja ove pojave.

„Evropska komisija 2007. godine je proglasila 18. oktobar za Evropski dan borbe protiv trgovine ljudima. Na taj dan, širom Evrope se organizuju razne aktivnosti, u cilju podizanja svesti javnosti o problemu i posledicama trgovine ljudima“.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by 025.rs (@portal025.rs)

Crveni krst Sombor tokom čitave godine organizuje niz edukativnih radionica na ovu temu, a Endi Vaš, stručni saradnik za podmladak i omladinu iz ove organizacije, navodi da se posebna pažnja posvećuje edukaciji dece na koje načine mogu da se zaštite od opasnosti koje vrebaju kako na ulici, tako i putem interneta.

„Danas smo ovde na nekoliko edukativnih punktova, kako bismo skrenuli pažnju ši široj javnosti povodom obeležavanja ovog značajnog dana, to je Evropski dan borbe protiv trgovine ljudima“.
Osim štandova Crvenog krsta, na Trgu je izložena postavka Umetničkog studija Sombor, a radovi sa ove postavke rađeni su u okviru Omladinskog kampa, na temu „Umetnost protiv trgovine ljudima“.

Autori radova su mladi od 16 do 25 godina. Vanja Kahrimanović, iz ovog Studija, navodi sledeće:

„Mladi su odlično odgovorili na temu i pokazali su da razumeju ovaj problem i da su oni negde jedna budućnost kako da se borimo protiv trgovine ljudima“.

Grad Sombor će i u budućnosti učestvovati u akcijama koje za cilj imaju podizanje svesti dece, mladih, ali i odraslih, na ovu i slične teme, koje su od izuzetnog značaja za bezbednost i sigurnost svih sugrađana.

Tagovi:
Pročitajte još: