fbpx
Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.

(VIDEO) Obeleženo 27 godina od pogroma „Oluja“

Aleksandar Vučić

Sinoć je u Novom Sadu obeleženo 27 godina od hrvatske vojne-policijske akcije „Oluja“ u kojoj je proterano više od 250.000 Srba, dok je njih oko 1700 izgubilo život. Obeležavanju su prisustvovali državni vrh Srbije i Republike Srpske, kao i brojni građani, ujedinjeni u nameri da sačuvaju sećanje na žrtve tog zločina.

Predsednik Srbije, Aleksandar Vučić tokom svog govora naglasio je da je Srbija za vreme zaborava propadala u tišini, izvinjavajući se svima i za šta je bilo i za šta nije bilo potrebe, ali da je to vreme završeno, te da više neće biti ćutanja. Istakao je i dva glavna razloga okupljanja: tugu zbog ubijene dece, žena, staraca i prognanih, i drugi da bi se svedočenja o tome čula.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by 025.rs (@portal025.rs)

On je poručio da Srbija više nije slabašna i da neće da savija glavu i da će se odbraniti od svakoga ko misli da je napadne.

“Ko god pomisli da će da je napadne – čuvaćemo i branićemo Srbiju i ono što je važnije od toga odbranićemo je i pobedićemo”, poručio je Vučić na prepunom Gradskom trgu u Novom Sadu.

Pored predsednika Srbije, na komemorativnom skupu govorili su Patrijarh srpski Porfirije, Sanja Vulić, dete iz kolone i Milorad Dodik, član Predsedništva BiH.

Tagovi:
Pročitajte još: