fbpx
Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.

(VIDEO) Obezbeđeno 300 miliona za izgradnju lokalne saobraćajnice Bački Monoštor-Kupusina

potpisivanje ugovora - gradonačelnik Sombora

Za finansiranje projekta „Rekonstrukcija lokalne saobraćajnice na odbrambenom nasipu od Bačkog Monoštora do atara Kupusine“ Grad Sombor dobio je 300 miliona dinara od Uprave za kapitalna ulaganja Autonomne pokrajine Vojvodine. Tim povodom, gradonačelnik Sombora, Antonio Ratković danas je, ispred Grada, u Pokrajinskoj vladi potpisao ugovor o ovoj finansijskoj podršci, prilikom čega je istakao da je reč o nastavku radova na ovoj deonici puta.

“U prošloj godini završena je kompletna izgradnja 5,3 km u opštini Apatin, a sada će krenuti u realizaciju izgradnja druge deonice ovog veoma bitnog lokalnog puta. Veoma bitna saobraćajnica pre svega za stanovnike Bačkog Monoštora, kao i stanovnike Kupusine, ali i naravno za sve građane Sombora i građane opštine Apatin”, rekao je Ratković.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by 025.rs (@portal025.rs)

Dodao je da ovo samo jedna u nizu izgradnje novih lokalnih saobraćajnica, s obzirom da se ove godine očekuje i završetak puta koji ima regionalni karakter od Stapara ka Sivcu, dok se za predstojeći period planira još jedan projekat.

“Grad Sombor planira da u narednom periodu započne još jedan veliki projekat na izgradnji nove saobraćajnice od Riđice ka Rastini. Ovo će biti projekat koji će biti realizovan u više faza i za 2023. godinu očekujemo početak izgradnje prve faze ovog novog lokalnog puta, koji će biti dužine 6,5km”, zaključio je gradonačelnik Sombora.

Ratković je napomenuo da Grad Sombor nastavlja da ulaže u infrastrukturu puteva i da će ovo biti tri veoma značajne kompletno novoizgrađene lokalne saobraćajnice.

Tagovi:
Pročitajte još: