Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.
Search
Close this search box.

(VIDEO) Održana manifestacija “Art okupacija”

Održana manifestacija “Art okupacija” 4

U našem gradu, sinoć je održana i šesta po redu manifestacija „Art okupacija“.  Tradicionalno, svoja dela imali su priliku da predstave studenti završnih godina umetničkih akademija – slikari, reditelji, dramski umetnici, muzičari i filmski reditelji. Pored studenata iz Srbije, učešće u manifestaciji uzeo je i jedan student iz Beča.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by 025.rs (@portal025.rs)

Program je počeo na Trgu Svetog Đorđa, kada su se u okviru segmenta “Street art” predstavili studenti slikarstva Akademije umetnosti Novi Sad i Univerziteta primenjenih umetnosti u Beču. Nakon toga, koncert su održali studenti muzičkih odseka Akademije umetnosti Novi Sad, a potom je u Atrijumu Gradske kuće realizovan dramski program “Lala”. Manifestacija je završena filmskim programom, na Trgu Koste Trifkovića, gde su se predstavili studenti filmske režije iz Beograda i Novog Sada.

“Baš ono po čemu je specifična Art okupacija je da okuplja studente svih smerova, akademija umetnosti, što će reći da su tu i glumci, studenti slikarstva i studenti muzike. Obično postoje festivali gde su samo posvećeni glumcima ili muzički festivali ili likovne kolonije, ali ovakvo jedinstvo i ovakvo jedno okupljanje umetnosti na jednom mestu, to je zaista retko i po tome smo mi i prepoznatljivi”, istakao je Mihajlo Nestorović, idejni tvorac manifestacije.

Manifestacija je osmišljena sa namerom da promoviše savremenu umetnost i podrži mlade umetnike i stvaraoce.

Tagovi:
Pročitajte još: