Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.
Search
Close this search box.

(VIDEO) Održana promocija knjige „Azrini svjedoci“ Borisa Leinera

Sombor - Promocija knjige Azrini svjedoci 4

Juče je u Velikoj galeriji Kulturnog centra „Laza Kostić“ Sombor upriličena promocija knjige pod nazivom „Azrini svjedoci“. U pitanju je zbirka priča fanova čuvenog jugoslovenskog rok benda Azra, a koju su zajednički napisali i uredili Boris Leiner, legendarni bubnjar Azre, Vještica, Haustora i drugih rok sastava, i Jasminka Mitrić. Knjiga predstavlja svojevrstan omaž odanosti Azrinih obožavalaca i na blizu tri stotine stranica nižu se sećanja fanova iz cele bivše Jugoslavije. Na promociji su govorili Boris Leiner i Jasminka Mitrić. Mitrić je istakla da je ovo delo jedinstveno po tome što je u pisanju knjige učestvovalo mnogo ljudi, od kojih su autori prikupljali priče, te da su to ljudi različitih profesija, godina, nivoa pismenosti i socijalnog miljea. A ekskluzivna je, prema rečima Jasminke Mitrić, i zbog sledeće činjenice:

„Pa knjiga, za razliku od prve Borisove autobiografije, koja ima tri izdavača, hrvatskog, srpskog i makedonskog, ovaj put je odlučeno ustvari da se ide konceptom da se isključivo putem promocija i druženjem sa fanovima ova knjiga, u biti priča, i proda i tako dalje, ili direktno, lično kod autora da se nabavi“.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by 025.rs (@portal025.rs)

Na promociji „Azrinih svjedoka“, Leiner je predstavio i pomenutu autobiografiju, koja nosi naziv „Sve je bio ritam“, a somborska publika odazvala se u velikom broju ovom događaju, te se čini da interesovanje za jugoslovenski rokenrol i priče iz tog doba ne jenjava.

Tagovi:
Pročitajte još: