Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.
Search
Close this search box.

(VIDEO) Održana promocija legata Tereze Kočiš

Održana promocija legata Tereze Kočiš

U Gradskom muzeju Sombor, održana je promocija legata naše najveće gimnastičarke svih vremena, slavne Tereze Kočiš. Tim povodom, događaju su prisustvovali Tereza Kočiš i David Firanj, direktor Gradskog muzeja sa saradnicima. Više o samom događaju, rekao nam je David Firanj.

„Moram na početku da naglasim da je Gradski muzej Sombor ponosni čuvar legata Tereze Kočiš. Mi smo se danas okupili zapravo povodom Terezinog jubilarnog rođendana da ga obeležimo i proslavimo na ovaj način i da se još jednom osvrnemo na njene izuzetne rezultate koje je u gimnastici za Jugoslaviju“, poručio je Firanj.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by 025.rs (@portal025.rs)

Tereza je rođena 1934. godine, u naseljenom mestu Svetozar Miletić. Gimnastikom je počela da se bavi 1948. godine, a već dve godine kasnije postala je svetska šampionka. Vicešampionka Evrope postala je 1963. godine u Parizu. Za reprezentaciju Jugoslavije, Tereza Kočiš, nastupala je na Olimpijskim igrama u Helsinkiju (1952) i Rimu (1960).

„Mnogo, mnogo sam srećna da sam mogla zaveštati mom gradu Somboru, Muzeju, moje trofeje i diplome i silne novine, članke“, zaključila je Tereza Kočiš.

Tagovi:
Pročitajte još: