fbpx
Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.

(VIDEO) Održana svečana akademija u Srpskoj čitaonici

Održana svečana akademija u Srpskoj čitaonici 11

Povodom završne faze radova na sveobuhvatnoj obnovi Srpske čitaonice „Laza Kostić“ Sombor, danas je održana svečana akademija. Događaju su prisustvovali gradonačelnik Sombora, Antonio Ratković, pomoćnik pokrajinskog sekretara za kulturu, javno informisanje i odnose sa verskim zajednicama, Miroslav Ilić, predsednik Upravnog odbora Srpske čitaonice, Borislav Avramović, kao i članovi i gosti ove ustanove.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by 025.rs (@portal025.rs)

Tokom svog govora, Ratković je istakao da je Sombor poznat po svom arhitektonskom skladu i očuvanom gradskom jezgru, bogatom zelenilu i jedinstvenom prirodnom okruženju, te po raskošnoj lepezi stare kulturne i prosvetne tradicije i baštine. Takođe, naglasio je važnost negovanja autentičnosti grada, kao i očuvanje središta, arhitekture i kulturno-istorijskog nasleđa.

Srpska čitaonica je zdanje sa izuzetnim kulturno-istorijskim značajem za Grad Sombor i srpski narod u celini, obzirom da je jedna od najstarijih kulturnih institucija Srba u Srbiji i svetu. Kao takva, ima status spomenika kulture.

Tagovi:
Pročitajte još: