(VIDEO) Oko 2000 građana iskoristilo mogućnost besplatnih preventivnih pregleda u opštini Kula

Preko sto građana iskoristilo je juče priliku, da bez zakazivanja i zdravstvenih knjižica obavi preventivne specijalističke preglede u Domu zdravlja u Kuli. Ovo je bila poslednja ovogodišnja akcija preventivnih pregleda, u kojoj su pacijenti mogli da obave analizu šećera u krvi, izmere krvni pritisak, urade EKG i ultrazvuk stomaka.

“Ono što mogu da kažem je da smo mi kao zdravstveni radnici izuzetno zadovoljni, jer veliki broj naših sugrađana je pokazao brigu o svom zdravlju, a svesni smo da je preventiva vrlo bitna u smislu lečenja, jer samo pravovremena dijagnostika dovodi do adekvatnog lečenja”, kaže dr Zdravko Ševin, direktor Doma zdravlja u Kuli.

On takođe ističe da su preventivni pregledi sprovedeni u svim naseljenim mestima naše opštine, kao i to da će ovakvi pregledi biti sprovedeni i naredne godine.

“Ja bih samo ponovio definiciju Svetske zdravstvene organizacije, da zdravlje nije samo odsustvo bolesti, nego potpuno fizičko, psihičko I socijalno blagostanje.”

Ono što je važno naglasiti je da danas sa radom počinje i oftalmolog, te se preporučuje svim građanima kojima je potrebna ovakva vrsta pregleda da se jave svom izabranom lekaru, koji će im taj pregled zakazati.