fbpx
Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.

(VIDEO) OŠ „Mladost“ u Prigrevici dobila značajnu donaciju sportske opreme

Prigrevica - OŠ "Mladost", poseta ministra sporta 3

Predsednica opštine Apatin, Dubravka Korać, ugostila je danas ministra omladine i sporta, Zorana Gajića, pokrajinskog sekretara za omladinu i sport, Daneta Bastu i državnog sekretara, Marka Kešelja, tokom njihove posete Osnovnoj školi „Mladost“ u Prigrevici.

Povod današnje posete bilo je upoznavanje sa radom Rukometnog kluba „PIK Prigrevica“, kao i sa uslovima za bavljenje sportom u pomenutoj obrazovnoj ustanovi. Ovom prilikom, Gajić je u ime Ministarstva donirao školi koševe, odbojkaške mreže i 40 sportskih lopti.

„Mi smo kao Ministarstvo sporta izuzetno zainteresovani da u svakom mestu u Srbiji deca imaju mogućnost za fizičko vežbanje. Da li je to u okviru nastave fizičkog vaspitanja, da li je u okviru školske sekcije, da li je u okviru mlađih kategorija u klupskim sekcijama. I trudimo se da bukvalno obiđemo kompletno celu Srbiju i da delujemo na taj način“.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by 025.rs (@portal025.rs)

Prema rečima trenera Rukometnog kluba „PIK Prigrevice“, Milke Nikšić, donirani sportski rekviziti su od velikog značaja za klub, budući da će olakšati dalji rad.

„Dobili smo lopte, škola je dobila neku drugu opremu koju ćemo mi da koristimo za vreme treninga, tako da nam znači, drago nam je što su izabrali da nas posete“

Direktorka OŠ „Mladost“ Prigrevica, Silvana Maoduš, zahvalila se na vrednoj donaciji, kao i na podršci koju dobijaju od Ministarstva kad je reč o razvoju sporta.

„Mi smo počastvovani što nam je ministar došao u posetu u ovako malu sredinu, u našu malu školu. Donacija koju smo dobili nam je veoma značajna i doprineće još boljem funkcionisanju i radu časova fizičkog vaspitanja, tako i sportskih aktivnosti vannastavnih“.

Prethodno, Pokrajinski sekretarijat za sport, zajedno sa opštinom Apatin, uložio je značajna sredstva u rekonstruisanje parketa u Osnovnoj školi „Žarko Zrenjanin“ u Apatinu.

„Danas smo u opštini Apatin. U protekle četiri godine od strane Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu je uloženo preko 20 miliona u sportske klubove, u sportsku infrastrukturu. Moram ovom prilikom i da pohvalim predsednicu opštine Apatin, koja je u proteklom periodu delegirala od strane opštine dobre projekte, mi te projekte naravno prepoznajemo i u narednom periodu ćemo nastaviti sa ulaganjem u sport“, naveo je pokrajinski sekretar za sport i omladinu, Dane Basta.

O budućim planovima vezanim za razvoj sporta na lokalnom nivou, govorila je i predsednica opštine, Dubravka Korać:

„Ideja jeste da u narednom periodu uložimo sredstva i u otvorene terene u okviru Osnovne škole „Žarko Zrenjanin“, u koje godinama nažalost nije ulagano i to je  nešto što očekujemo podršku u narednom periodu“.

Podsetivši da je opština Apatin u prethodnom periodu izdvojila značajna sredstva za zamenu krovnog pokrivača, kao i renoviranje svlačionica ove škole, Korać je dodala da će lokalna uprava nastaviti i dalja ulaganja sa ciljem unapređenja sportskih klubova na teritoriji ove opštine.

Tagovi:
Pročitajte još: