Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.
Search
Close this search box.

(VIDEO) Otvoren most na Apatinskom putu

Automobili na mostu

Radovi na rekonstrukciji mosta na putu od Sombora ka Apatinu su završeni, te je od danas, ova deonica puta zvanično puštena za saobraćaj. Otvaranju su prisustvovali gradonačelnik Grada Sombora, Antonio Ratković, načelnik Zapadnobačkog okruga, Goran Nonković, član Gradskog veća, Đorđe Zorić, pomoćnik direktora JP „Putevi Srbije“, Miodrag Karić, te predstavnici Saveta MZ „Stara Selenča“.

Rekonstrukcija mosta zvanično je počela 9. juna, a više o tome rekao nam je gradonačelnik Grada Sombora, Antonio Ratković.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by 025.rs (@portal025.rs)


„Sama rekonstrukcija mosta podrazumevala je rekonstrukciju unutrašnje strukture mosta, kompletno novi kolovoz u dužini od 465 metara. Nove ograde su ugrađene, vodovodna i elektroinstalacija. Postavljena je nova rasveta i na sreću svih nas ovaj most danas izgleda fenomenalno. Posebno bih se zahvalio Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture i Putevima Srbije što su prepoznali Sombor“, istakao je gradonačelnik i dodao, da su urađene i dve pešačko-biciklističke staze u sklopu samog projekta.

Ove godine, zahvaljujući dobroj saradnji lokalne samouprave i resornog Ministarstva, završena je deonica od Sombora ka Apatinu u dužini od 12 kilometara, kao i niz drugih veoma bitnih projekata.
„Puno toga je urađeno, mnogo sredstava je izdvojeno iz Vlade Republike Srbije. Mi ćemo nastaviti sa ulaganjima u infrastrukturu, kako uz pomoć Pokrajinske vlade, tako i iz budžeta Grada Sombora. Očekujemo do kraja godine otvaranje još dve deonice. Od Kupusine ka Monoštoru i završetak puta od Stapara prema Sivcu i naravno da smo ponosni na to što je urađeno“, zaključio je Ratković

Tagovi:
Pročitajte još: