(VIDEO) Otvoren senzorni vrt u okviru „Plave ptice“

Angažmanom zaposlenih i korisnika Društva „Plava ptica“, kao i lokalne samouprave i donatora danas je u Pionirskom domu u Kuli otvoren senzorni vrt za odmor i rekreaciju korisnika „Plave ptice“ i mališana sa posebnim potrebama koji u okviru programa inkluzije idu u vrtić Predškolske ustanove „Bambi“. Damjan Miljanić, predsednik opštine Kula i Marko Košutić, direktor Društva „Plava ptica“ otvorili su danas na simboličan način ovaj lep prostor kojem su se korisnici obradovali.


-Svi zaposleni i korisnici „Plave ptice“ učestvovali su u osmišljavanju i uređivanju senzornog vrta. U realizaciji projekta nam je pomogla Fondacija Akt i Opština Kula, koji su obezbedili neophodan materijal kako bi vrt izgledao ovako kako izgleda. On je namenjen korisnicima dnevnog boravka ali i deci iz PU „Bambi“, koja su u vrtiću prema inkluzivnom programu. Ovaj prostor treba da služi kao prostor za predah ali i za učenje, stimulaciju čula – čulo vida, čulo dodira, mirisa, ukusa. Prostor je uređen tako da svaka osoba može na maksimalan način da razvije sva svoja čula, jer su ona potrebna da bi svi mi razumeli svet koji nas okružuje. Poseban kvalitet vrta jeste što smo ga osmišljavali prema meri ljudi koji će ga koristiti, rekao je Marko Košutić.


Predsednik opštine Kula Damjan Miljanić nije krio zadovoljstvo onim što je danas video, a ponajviše nasmejanim licima korisnika. On je ovom prilikom uručio korisnicima prigodan poklon za rad u bašti.
Izvor: qmedia