fbpx
Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.

(VIDEO) Otvorene Sportske igre mladih u Somboru

Danas su i u Somboru, pored ostalih gradova u Srbiji, otvorene Sportske igre mladih, u kojima je učestvovalo preko 1400 dece.

Na popularnom  „Ćelavom trgu“, u okviru programa otvaranja, zajednički su baklju igara upalile Ivana Jovanović, predsednica Dunav Sportskih igara mladih Srbije i gradonačelnica Sombor, Dušanka Golubović.

„Nakon samog čina otvaranja igara ostala sam pod velikim utiskom, s obzirom na veliki broj dece i veliku pozitivnu energiju koju su deca dala već na samom otvaranju ovog događaja. Izuzetno mi je zadovoljstvo, što grad Sombor po prvi put može da upali baklju sportskih igara mladih. Mi smo i ranije osvajali brojne titule grada mladih, ali ne na jedan ovakav način u kome su doprinos dala sva somborska deca i sve somborske škole“,  izjavila je gradonačelnica Sombora, Dušanka Golubović.

Predsednica Dunav Sportskih igara mladih, Ivana Jovanović, istakla je da su ispred organizacije ponosni što je ove godine i Sombor deo ovog projekta.

„Mi smo ponosni što smo počeli ove godine da realizujemo naše aktivnosti i u Somboru. Imamo zaista lepu saradnju sa predstavnicima lokalne samouprave grada i sigurna sam da će se ta saradnja nastaviti i u narednom periodu “

Đaci se takmiče u osam sportskih disciplina. Od pojedinačnih sportova to su stoni tenis, tenis i šah, a od ekipnih sportova to su basket 3 na 3, fudbal, rukomet, odbojka i takmičenje između dve vatre. Najbolji sa današnjeg takmičenja u Somboru kvalifikovaće se na državno prvenstvo, a najbolji u državi ići će na regionalno završno takmičenje.

Cilj Sportskih igara mladih je promocija zdravog stila života i promocija prijateljstva. Manifestacija se održava pod pokroviteljstvom Vlade R.Srbije, Ministarstva prosvete nauke i tehnološkog razvoja, Ministarstva omladine i sporta, Saveza za školski sport R.Srbije i naravno grada Sombora, koji je ove godine po prvi put domaćin ovom događaju.

Tagovi:
Pročitajte još: