(VIDEO) „Otvoreni dani“ u MZ Riđica

U subotu 1. juna u Mesnoj zajednici Riđica, u okviru akcije pod nazivom „Otvoren dan“, gradonačelnica Sombora Dušanka Golubović sa svojim saradnicima primila je građane koji su želeli lično da razgovaraju sa gradonačelnicom i iznesu joj svoje zahteve, predloge kao i nedoumice koje se odnose na svakodnevni život u Riđici.

Meštani Riđice su pokazali zaista veliko interesovanje, te se odluka gradonačelnice Dušanke Golubović da krene u susret građanima i u direktnom razgovoru sa njima čuje njihove sugestije i predloge, još jednom pokazala potpuno opravdanom i korisnom.

Dvadeset građana se prijavilo za razgovor a teme su i ovde bile različite. Veliki broj pitanja se odnosio na komunalnu oblast, uređenje sela, održavanje puteva, rasvete u selu, problema starih kuća tj ruševne napuštene kuće koje  predstavljaju i opasnost po građane MZ Riđice. Gradonačelnica i njen tim dali su odgovore na mnogobrojna pitanja vezana za obnovu vetrozaštitnog pojasa, obnovu Kaštela koji je tek krajem prošle godine prešao u vlasništvo grada, rekonstrukciju sportskih terena kojih ovde u Riđici ima čak 9. Dosta pitanja bilo je i o nadležnostima nad održavanjem puteva, mostova i reke Plazović.

Interesanto je napomenuti da su meštani na sastanak sa gradonačelnicom i ovaj put dolazili sa spiskom pitanja kako svojih tako i od sugrađana koji su ih delegirali u njihovo ime, a bilo je naravno i molbi za rešavanje ličnih problema pojedinih meštana.

Sastanku su osim gradonačelnice Dušanke Golubović prisustvovali i gradski većnik zadužen za komunalne delatnosti i investicije Miroslav Kovačić, , direktor JKP „Prostor“ Sombor Goran Nonković, direktorica JKP „Vodokanal“ Sombor Jasmina Bobić kao i Momir Mioković, v.d. direktor JKP „Zelenilo“ Sombor.

Kako bi izašla u susret potrebama građana, gradonačelnica će sa svojim timom nastaviti da obilazi mesne zajednice grada Sombora, a građani koji nisu u mogućnosti da dođu na ove sastanke, a imaju želju da se obrate gradonačelnici, svoja pitanja mogu uputiti u pisanoj formi i predati u svoju mesnu zajednicu, ili na mejl adresu otvorenidani@sombor.rs nakon čega će odgovor od gradonačelnice dobiti u pisanoj formi na svoju kućnu adresu.