Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.
Search
Close this search box.

(VIDEO) Pisac za decu i mlade Takarič u poseti Apatinu

Pisac za decu i mlade Takarič u poseti Apatinu 1

Danas je u Narodnoj biblioteci „Miodrag Borisavljević“ u Apatinu, održan razgovor osnovaca sa piscem za decu i tinejdžere, Robertom Takaričem. „Devojčice uzvraćaju udarac“, „Onlajn ekskurzija“, “Udario me pubertet u glavu“ samo su neke od knjiga koje su izašle iz pera ovog pisca. Osim što je dečiji pesnik, Takarič je profesor i pedagog drame, kao i dobitnik prestižnih nagrada „Mali princ“, „Neven“ i „Dositejevo pero“.

Đaci su danas bili u prilici da se upoznaju sa stvaralaštvom ovog pisca, ali i da učestvuju u scenskim prikazima iz njegovih knjiga.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by 025.rs (@portal025.rs)

Pisac smatra da je veoma važno redovno održavati ovakve događaje, koji uključuju promociju knjiga, kako bi se deca i tinejdžeri upoznali sa dražima čitanja. Dodaje i da je ovakva praksa posebno značajna za tinejdžere.

„Radimo ono što se uglavnom u Srbiji ne radi. Ima mnogo knjiga za decu, ima mnogo pesnika za decu, ali za tinejdžere je jako malo nas koji dolazimo i koji promovišemo te romane“, navodi Takarič.

U Narodnoj biblioteci ističu da će truditi da i u budućnosti organizuju ovakve događaje za decu, budući da je današnje druženje bilo uspešno, a odziv veoma zadovoljavajući.

Tagovi:
Pročitajte još: