fbpx
Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.

(VIDEO) Počela akcija „Mesec čistoće“ – odnošenje kabastog otpada

Mesec čistoće Sombor 5

Na teritoriji Grada Sombora počeo je najavljeni „Mesec čistoće“, a početak akcije su danas ispratili zamenica gradonačelnika Ljiljana Tica i direktor JKP „Čistoća“ Dragan Radojčić.

Tica je ovim povodom istakla da se ova akcija, sada već tradicionalno, sprovodi u saradnji Grada Sombora i Javnog komunalnog preduzeća „Čistoća“, sa ciljem da se građani besplatno oslobode kabastog otpada iz svog domaćinstva, ali i da se spreči stvaranje divljih deponija.

„Ovo je veoma značajna akcija iz razloga što na ovakav način vodimo računa o zaštiti životne sredine, što i jeste cilj ovakvih akcija. Najbitnije je da naši građani prate redosled iznošenja smeća u svojim ulicama i da to rade dva dana pred iznošenja smeća kako ne bi ugrozili bezbednost saobraćaja“.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by 025.rs (@portal025.rs)

Akcijom je obuhvaćeno 350 ulica, a direktor JKP „Čistoća“ napomenuo je da je prilikom odlaganja otpada, neophodno da učesnici vode računa o mogućnosti pristupa i manipulacije radnim mašinama sa otpadom pripremljenim za prikupljanje i transport. On je pozvao građane Sombora da se u velikom broju odazovu ovoj akciji.

„Apelujem ovim putem na građanstvo da iskoriste ovu akciju i besplatno iznošenje komunalnog otpada o trošku Grada jer sav dodatan otpad koji se iznosi mimo „Meseca čistoće“ pravi dodatne probleme i dodatne troškove komunalnom preduzeću“.

Svi građani će imati priliku da se oslobode kabastog i komunalnog otpada, zatim, granjevine i građevinskog otpada do 5. maja, kada je najavljen kraj ove akcije.

Tagovi:
Pročitajte još: