Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.
Search
Close this search box.

(VIDEO) Potpisan Sporazum o regionalnoj saradnji u cilju upravljanja komunalnim otpadom

Sastanak

Udruženim snagama pet lokalnih samouprava: Grada Sombora i opština Kula, Odžaci, Apatin i Bač, biće uspostavljen zajednički centar za upravljanje otpadom-Regionalni centar za upravljanje otpadom Rančevo (RCUO), koji će omogućiti da se veći deo komunalnog otpada preradi i ponovo iskoristi. Sporazum su danas svečano potpisali predstavnici svih navedenih lokalnih samouprava.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели 025.rs (@portal025.rs)

U okviru RCUO biće izgrađeni objekti za prijem i skladištenje komunalnog otpada i industrijskog otpada, zatim postrojenje za tretman otpada koji uključuje sektore za mehanički tretman otpada, za bio sušenje otpada, za proizvodnju čvrstog goriva dobijenog iz otpada, za ručnu selekciju primarno sortiranog ambalažnog otpada, za presovanje i skladištenje materijala, kao i pomoćne strukture koje omogućavaju funkcionisanje

Regionalni centar za upravljanje otpadom predstavlja prioritet i preduslov zaštite životne i društvene sredine, čijom izgradnjom će se dobiti primeren način upravljanja otpadom u skladu sa evropskim standardima. Vrednost ovog projekta iznosi 34 miliona evra.

Tagovi:
Pročitajte još: