(VIDEO) Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović po drugi put posetio Srednju tehničku školu u Somboru

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović, danas je obišao radove na rekonstrukciji Srednje Tehničke škole u Somboru.

On je naglasio da je ova škola izuzetno važna za budući razvoj Sombora. Za manje od godinu dana rekonstruisani su fasada i krov, a pripremljena je i projektna dokumentacija za nastavak radova na rekonstrukciji sportske sale i kompletnog objekta škole:“Zadovoljstvo mi je što sam drugi put u Somboru, a tokom mog prvog dolaska dogovorili smo da započnemo rekonstrukciju Srednje tehničke škole i videli ste da smo za kratko vreme, za manje od godinu dana, rekonstruisali fasadu i krov, pripremili projektnu dokumentaciju za nastavak radova na rekonstrukciji sportske sale i za rekonstrukciju kompletnog objekta škole“, rekao je Mirović

On je dodao da su rekonstrukcija i bolji uslovi u ovoj školi, veoma važni jer će Srednja tehnička škola u Somboru imati ogroman značaj kao buduća baza za zapošljavanje kroz programe dualnog obrazovanja:“Za buduće investitore će razvoj ove škole biti od velikog značaja jer će ovde biti baza za zapošljavanje kroz programe dualnog obrazovanja, a verujem da će jedan deo učenika nastaviti školovanje“.

Predsednik je izrazio i veliko zadovoljstvo odličnom saradnjom sa gradskom upravom u Somboru:“ Saradnja sa Somborom je izuzetna, gradska uprava je veoma profesionalna, radili smo čitav niz projekata u naseljima somborske opštine, rekonstruisali smo vodovodnu mrežu, u toku su radovi na izgradnji puta od Stapara do Sivca. Radili smo rekonstrukciju kanalske mreže, možda i najviše kada je reč o teritoriji Vojvodine, ovde baš u Somboru. Moram da vas podsetim da smo 230 miliona dinara uložili u nabavku najsavremenije opreme u somborskoj bolnici“ dodao je Mirović.

Po rečima gradonačelnice Sombora Dušanke Golubović, saradnja sa Pokrajinskom vladom je besprekorna i na zaista visokom nivou:“najviše sam ponosna na činjenicu da je Pokrajinska vlada najveći sufinansijer svih projekata na teritoriji grada Sombora i da smo u tom smislu u svakom segmentu života građana pokušali, kako za građane, tako i za privredu, da učinimo ambijent u Somboru lepšim i boljim“, istakla je Golubović.

„Srednja tehnička škola u Somboru, koju pohađa više od 800 đaka, usklađuje obrazovne profile sa privredom što je veoma značajno. Plan upisa je svake godine uspešan, u potpunosti se popune razredi, a to govori o tome da je škola izuzetno uspešna u saradnji sa privredom“, rekao je potpredsednik Pokrajinske vlade i pokrajinski sekretar za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice Mihalj Njilaš.

Kako je istaknuto prilikom posete Igora Mirovića, za protekle četiri godine Pokrajinska vlada uložila je u razvoj grada Sombora više od 2,2 milijarde dinara.