fbpx
Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.

(VIDEO) Predstavljen dnevnički zapis Irme Lang – Veliki maestro iz drugog ugla

Irma Lang

U Svečanoj sali zgrade Županije, održana je promocija knjige Irme Lang, rukopis dnevničkih zabeleški „Milan Konjović – U poznim godinama kroz čitav život“.

Autorka knjige bila je gotovo 26 godina prvi i najbliži saradnik velikog maestra Milana Konjovića, i u periodu od 1983. do 1993. godine, ona je zapisivala sva njegova sećanja i pretočila ih u knjigu:”To je ono što sam ja kroz tih 26 godina što sam sarađivala sa Milanom Konjovićem beležila i na takav način sačuvala, i smatrala sam da to ipak ne bi trebalo da ostane negde kod mene u nekoj fioci, nego da se to zna, jer on je bio jedan izuzetno pametan čovek, rečit čovek, znao je da izgovara svoje misli, a i imao je šta da govori”, rekla je Irma Lang.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by 025.rs (@portal025.rs)

Ova promocija predstavlja deo obeležavanja jubileja 55 godina rada Galerije, a ujedno je i dnevnička zabeleška o razgovorima koje su autorka i umetnik vodili.

Na promociji su, pored autorke, govorili i dr Jasna Jovanov, dr Saša Radojčić, dok je odlomke iz knjige čitao glumac Ninoslav Đorđević.

Tagovi:
Pročitajte još: