(VIDEO) Rekonstruisano postrojenje za preradu vode u Sonti

Sontu je posetio Pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Vuk Radojević sa svojim saradnicima i tom prilikom u pratnji predsednika opštine Apatin Milana Škrbića i njegovih saradnika obišao rekonstruisanu fabriku vode.

„Sa zadovoljstvom mogu da kažem da smo ovaj projekat uspešno realizovali na osnovu potpisanog ugovora od prošle godine sa opštinom Apatin. Ukupna vrednost je oko 20 miliona dinara, gde je Pokrajinski sekretarijat učestvovao sa 80% i drago mi je da smo ovo izuzetno bitno pitanje za kvalitetno vodosnabdevanje svih žitelja Sonte uspešno rešili. Prošle godine smo takođe potpisali ugovor sa opštinom Apatin za rekonstrukciju postrojenja za preradu vode u Apatinu koji je takođe uspešno završen i njegova vrednost je bila oko 25 miliona dinara. Ono što želim da najavim je ugovor koji smo potpisali u aprilu ove godine koji se tiče izgradnje novog bunara u Apatinu koji će značajno doprineti stabilnom vodosnabdevanju. Kada sumiram rezultate u prethodnom periodu, sa zadovoljstvom mogu reći da smo zajedno uložili preko 100 miliona dinara u vodosnabdevanje na teritoriji opštine Apatin, a ako saberemo sve zajedničke investicije sa Pokrajinskim sekretarijatom za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo koje je sprovela opština Apatin, dolazimo do cifre od preko 350 miliona dinara gde bih da pohvalim predsednika Škrbića i njegove saradnike koji su pripremili uredno dokumentaciju za sve konkurse za koje su aplicirali kako bi podigli kvalitet života u svojoj opštini“, rekao je Radojević.

Treba istaći da je fabrika vode u Sonti izgrađena i puštena u rad još 1983. godine kao prva fabrika ovakvog tipa u tadašnjoj Jugoslaviji. Prva revitalizacija fabrike izvršena je 2003. godine, a dogradnja sa ugradnjom uređaja za proizvodnju natrijum hipohlorita izvršena je 2009. godine.

Radovi na poslednjoj rekonstrukciji su završeni 03. juna, a realizacijom zajedničkog projekta rekonstrukcije fabrike vode u Sonti, stvoreni su uslovi za dugoročno nesmetano snabdevanje higijenski ispravnom vodom za piće građana naseljenog mesta Sonta.