(VIDEO) Savet MZ Bački Monoštor nastavlja sa akcijama čišćenja i uređenja

Savet MZ Bački Monoštor, u saradnji sa nekoliko udruženja iz ovog mesta, već četvrtu godinu organizovano čisti pojas oko puta Sombor-Bački Monoštor.

Prema rečima člana Saveta MZ Bački Monoštor, Dalibora Forgića, u saradnji sa lokalnim udruženjima, Savet MZ je organizovao niz akcija čišćenja smeća koje za sobom ostavljaju nesavesni građani:“Prva akcija ovog tipa organizovana je pre četiri godine kada smo u prvom naletu pokupili oko 350 džakova smeća na ovoj relaciji. Od tada, svake godine na proleće i jesen, obavljamo slične aktivnosti, a tako smo i ove godine rešili da očistimo ovaj pravac. Do Majevice smo već očistili nekih 7,5 km, a sada smo krenuli iz pravca Sombora i završavamo ka Majevici“, rekao je Forgić.

On dodaje da je cilj ove akcije veoma jednostavan i jasan:“ Cilj ovakvih aktivnosti je da ukažemo da je potrebno da prirodne lepote našeg kraja očuvamo, za šta se Savet MZ Bački Monoštor svesrdno zalaže, jer ovakve prirodne lepote nema svako prilike da uživa u njima i potrebno je da ih sačuvamo za buduće naraštaje“.

Na licu mesta se u posebne džakove odvajaju limenke koje se kasnije prodaju, a ta sredstava se usmeravaju u projekte od vitalnog značaja u Bačkom Monoštoru, kao što je ranije bilo opremanje Doma zdravlja i vrtića.