fbpx
18°C
Moderate Rain

(VIDEO) Somborci do informacija o Gradskoj upravi preko aplikacije

U cilju bolje komunikacije i efikasnijeg pružanja usluga građanima i privredi, Grad Sombor će u septembru plasirati četbot (ChatBot) aplikaciju, putem koje će zainteresovani moći da dobiju sve relevantne informacije, a tiču se poslovanja Gradske uprave. 

„Četbot aplikacija koristiće se u smislu ostvarivanja prava na dečiji dodatak, zatim utvrđivanje poreskog duga, izdavanje uverenja, ili nekih potvrda, vezano za poresku upravu, cilj nam je da se četbot aplikacija i proširi i postane jedan ustaljen način komunikacije, sve u smislu da bi građanima omogućili bolji i brži pristup“, rekla je Ljiljana Tica, zamenica gradonačelnika Sombora. 

Aplikacija je nazvana imenom MIA, a od septembra će neprestano, tokom 24 časa, kao lični asistent svakog pojedinca, pružati osnovne podatke o aktuelnim gradskim temama, kontakt telefonu i radnom vremenu svih gradskih organa. Građani će MIA-i moći da se obrate preko kanala komunikacije kao što su Vajber (Viber), Fejsbuk mesindžer (Facebook messenger) ili web prezentacija Grada Sombora. Čelnicima lokalne samouprave predata je licenca za korišćenje pomenute aplikacije. 

„Nadamo se da će rezultati i koristi koje budu imali što građani i privreda, od takve komunikacije, što lokalna samouprava, jedne prilike da bolje upravlja svojim resursima, da efikasnije radi, da se bolje organizuju interno, svi videti i da ćemo imati prilike da o tim rezultatima za godinu dana pričamo i da vidimo da li eventualno postoji korist da i drugi gradovi uđu u jedan ovakav vid modernizacije“, istakla je direktorka za dobru upravu u NALED-u, Ana Ilić. 

Sombor je jedan od samo dva grada u čitavoj zemlji gde se uvodi ovaj inovativan vid komunikacije sa građanstvom, a pored našeg grada, istu priliku dobio je Šabac. Sem u Srbiji, četbot aplikaciju dobiće i Bijeljina u Bosni i Hercegovini. Projekat sprovode GIZ, SAGA, NALED, i Privredna komora Republike Srpske, po nalogu Nemačkog saveznog ministarstva za ekonomsku saradnju i razvoj. 

Tagovi:
Pročitajte još: