Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.
Search
Close this search box.

(VIDEO) Somborski Dom zdravlja dobio dva nova vozila od Gradske uprave grada Sombora

Urucenje ključeva

S ciljem kvalitetnije primarne zdravstvene zaštite, danas je u dvorištu Županije gradonačelnica Sombora Dušanka Golubović uručila ključeve dva vozila direktorici Doma Zdravlja „Dr Đorđe Lazić“ u Somboru, Dr Emeše Uri.

U pitanju su kombi vozilo marke Renault, kao i putničko vozilo „Dacia Sandero“, koji će biti uključeni u rad Doma zdravlja, a po rečima gradonačelnice Sombora Dušanke Golubović, donacija ova dva vozila je nastavak dobre prakse i saradnje Gradske uprave i Doma zdravlja:“Kao i prethodnih godina, tako i tokom ove, grad Sombor nastavio je sa obnovom potrebne opreme za Dom zdravlja i sve građane Sombora u svrhu primarne zdravstvene zaštite. Na predlog ove ustanove nabavili smo dva nova vozila, jedno je kombi a drugo je putničko vozilo, koje će sasvim sigurno doprineti kvalitetnijoj i dostupnijoj zdravstvenoj zaštiti. Znamo da naš grad ima 15 naseljenih mesta i da je potreba za zdravstvenom zaštitom, pored grada, potrebna i u njima i da u tom smislu zaista veliki broj građana ima potrebe i za prevozom“, rekla je Golubović.

Kako je istakla direktorica Doma zdravlja Dr Emeše Uri, ova vozila će u mnogome olakšati rad zaposlenima u Domu zdravlja, pogotovo kombi vozilo koje će imati veoma važnu ulogu u transportu pacijenata:“Ovo veće vozilo sa osam sedišta služiće za transport pacijenata na dijalizu, koji je ogroman problem za našu opštinu, pošto imamo 15 naseljenih mesta i veoma je komplikovano i teško da svim pacijentima osiguramo da na pravi način i u pravo vreme stignu u bolnicu i dobiju onu pomoć koja im je neophodna za život. Ja bih se zahvalila gradu Somboru, gradonačelnici na razumevanju za naše potrebe i moram da napomenem da je za vreme ove pandemije grad Sombor bio naš najveći i donator i pomagač“, rekla je Uri.

Gradonačelnica je dodala da je grad za ova dva vozila izdvojio 4 miliona dinara:“ Grad Sombor za ovu nabavku izdvojio je iznos od 4 miliona dinara i u skladu sa kompletnom dokumentacijom koju smo dobili, obezbeđene su, kako javne nabavke tako i kompletna transparentnost postupka u nabavci vozila, te otuda sada građani imaju mogućnost i da ih koriste“.

Tagovi:
Pročitajte još: