fbpx
Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.

(VIDEO) Sportske igre mladih stižu u Sombor 22. maja

Naredne nedelje, tačnije 22. maja, Sombor će biti domaćin manifestacije pod nazivom „Sportske igre mladih“ na kojoj će učestvovati oko 1400 osnovaca i sredjoškolaca u 8 sportskih disciplina.

Tim povodom u Sportskom savezu grada Sombora održana je konferencija za medije na kojoj su predstavljeni svi tehnički detalji ove manifestacije.

„Cilj Sportskih igara mladih je promocija zdravih stilova života i promocija prijateljstva. Sportske igre mladih se održavaju pod pokroviteljstvom Vlade R.Srbije, Ministarstva prosvete nauke i tehnološkog razvoja, Ministarstva omladine i sporta i Saveza za školski sport R.Srbije i naravno grada Sombora koji je ove godine po prvi put domaćin ovoj manifestaciji“ rekao je predsednik Sportskog saveza grada Sombora Milan Stakić.

„Ovo je jedna od najvećih manifestacija u Evropi kada je amaterski sport u pitanju. Izuzetno mi je drago što smo uspeli da ovu manifestaciju dovedemo u Sombor, jer naš grad je poznat po izuzetnim sportskim uspesima koje su postigli upravo Somborci. Ista je situacija i sa školskim sportom pošto deca iz Sombora na svim takmičenjima postižu odlične rezultate i osvajaju medalje“ istakla je Antonija Nađ Kosanović članica Gradskog veća grada Sombora zadužena za sport i omladinu.

„Mi smo se odlučili za osam sportova, a najinteresantnije je da smo akcenat stavili na osnovnoškolski sport, dok ćemo od srednjoškolaca imati takmičare u basketu 3 na 3“ naglasio je Imre Oto sekretar Sportskog saveza grada Sombora.

Podsetimo, otvaranje Sportskih igara mladih u Somboru je u sredu 22. maja u 9 sati pre podne na Trgu Svetog Trojstva.

Tagovi:
Pročitajte još: