fbpx
Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.

(VIDEO) „Sportske igre mladih“ zakazane za 2. jun u Apatinu

Apatin - KZN

Danas su u Velikoj sali Skupštine opštine Apatin, sekretar Sportskog saveza opštine Apatin, Radomir Radujko i zamenik predsednice opštine, Radovan Đukić, održali konferenciju za medije na kojoj su najavljene „Sportske igre mladih“ koje će se održati u okviru projekta „Karavan radosti i prijateljstva“.

Đukić je ovom prilikom izrazio zadovoljstvo što je opštini Apatin pripala čast da bude ovogodišnji domaćin ove manifestacije koja za cilj ima promociju i uključivanje što većeg broja dece i mladih u sportske i rekreativne aktivnosti.

„Ono što je veoma bitno naglasiti jeste da je negde opština Apatin i inicirala učešće na samom ovom projektu, gde je samo još jedna u nizu od stvari koja naša deca iz osnovnih škola mogu i trebalo bi da sprovode, odnosno, gde je prilika da na najbolji mogući najbolji način pokažu svoja sportska umeća“.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by 025.rs (@portal025.rs)

Veliki broj đaka osnovnih škola sa teritorije opštine Apatin, uzeće učešće na „Sportskim igrama mladih“, a u kojim disciplinama će se oni takmičiti rekao je sekretar Sportskog saveza opštine Apatin, Radomir Radujko.

„Discipline u kojima će se osnovci od prvog do osmog razreda takmičiti su atletika-trka na 60 metara, i dečači i devojčice, fudbal „Coca-cola kup“, i dečači i devojčice od petog do osmog razreda, mali fudbal od prvog do četvrtog razreda, samo dečaci, ulični basket 3×3 i dečaci i devojčice, i između dve vatre, deca od prvog do četvrtog razreda“.

„Sportske igre mladih“ biće otvorene 2. juna, sa početkom od 9 časova, na Trgu Nikole Tesle u Apatinu, a zatim će biti upriličen svečani defile kroz centar grada do Tehničke škole sa domom učenika, gde će se odvijati takmičarski deo koji je zakazan za 10 časova.

Tagovi:
Pročitajte još: