(VIDEO) „Srbija u ritmu Evrope“-predstavnici Sombora na prijemu u Županiji

Na najvećem muzičkom dečijem takmičenju „Srbija u ritmu Evrope“, predstavnik Grada Sombora ove godine biće Luka Škibola. Zajedno sa plesnom pratnjom koja će sa njim nastupati u Vranju, on je danas bio na prijemu kod zamenika gradonačelnice Antonija Ratkovića. Dobrodošlicu, ali i sreću na takmičenju im je poželeo i Nemanja Sarač, član Gradskog veća za oblast kulture i obrazovanja.

Pre svega, veliku zahvanost Luki, Teodori i Nikolini, što su danas ovde kod nas u Gradu Somboru i što će predstavljati naš grad Sombor 2020. godine u gradu Vranju, na festivalu Srbija u ritmu Evrope. Kao što znate, Sombor je 2016. godine pobedio na ovom takmičenju u Ćupriji, tako da smo 2017. imali tu čast da budemo domaćini jednog prelepog takmičenja“ , rekao je Ratković i dodao da će se takmičenje uživo emitovati na Prvoj srpskoj televiziji, te poželeo sreću takmičarima.

„Ja vam želim puno uspeha, znam da ste vežbali, kad je bila korona da su vežbe bile nažalost prekinute, ali sada vežbate punim tempom, i ja vam od srca želim puno sreće i bićemo u julu nadamo se, kada bude takmičenje čekamo još zvaničan datum, svi tu zajedno da vas podržimo i da Sombor predstavimo u najlepšem mogućem svetlu, hvala vam još jednom“, izjavio je zamenik gradonačelnice.

Predstavnik Sombora na ovom dečijem takmičenju zahvalio se na prijemu i izrazio izuzetno pozitivan stav po pitanju visokog plasmana.

„Čast nam je i zadovoljstvo što smo odabrani da predstavljamo Grad Sombor na Prvoj srpskoj televiziji, u jednom od sigurno najvećih takmičenja ovog tipa u Evropi. Kraljevina Švedska sa pesmom Džona Ludviga će nas sigurno dovesti do visokog plasmana, a možda čak i pobede, pa pozivamo sve Somborce da glasaju za nas kada glasanje bude otvoreno na Prvoj srpskoj televiziji“, izjavio je Škibola.

Luka je učenik Srednje muzičke škole „Petar Konjović“ u Somboru i ima 15 godina.