Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.
Search
Close this search box.

(VIDEO) Srednja tehnička škola dobila novi kamion za obuku učenik

Srednja tehnička škola - nabavka kamiona S kategorije

Član Gradskog veća za oblast finansija i privrede Sava Dojić, članica Gradskog veća za oblast kulture i obrazovanja Anita Stojakov i načelnik Odeljenja za obrazovanje Goran Todorić, posetili su Srednju tehničku školu i tom prilikom pogledali novi kamion za obuku učenika koji pohađaju obrazovni profil Vozač motornog vozila.

Nabavka kamiona finansirana je iz budžeta Grada, a prema rečima Save Dojića, u ovu svrhu izdvojeno je 6 miliona dinara.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by 025.rs (@portal025.rs)

– Ovaj kamion je značajan zbog toga što je urađen po svim zakonskim propisima za obuku vozača, sa duplim komandama i svim pratećim potrebnim elementima. Znamo i sami da su vozači teretnih vozila trenutno izuzetno deficitarno zanimanje, tako da smo ovim putem hteli da zainteresujemo mlade ljude koji završavaju osnovnu školu da upisuju ovaj smer, jer su im radna mesta po završetku školovanja zagarantovana, rekao je većnik.
Predstavnike Grada Sombora u ime Srednje tehničke škole dočekala je direktorka Suzana Vukićević, zajedno sa pomoćnikom Pavlom Terzićem i istakla da je tokom proteklog perioda u ovoj školi urađen veliki broj projekata sa ciljem unapređenja kvaliteta nastavnog procesa.

– Naši učenici su u proteklom periodu dobili najnoviju salu za fizičko, dobili smo i novi teren za košarku, odbojku, mali fudbal, rukomet, a po želji učenika i nastavnog osoblja obezbedili smo novo vozilo za obuku C kategorije. Mi osluškujemo želje naših učenika, jer budućnost je u njihovim rukama, ispričala je Vukićević.

Kako su naveli iz Srednje tehničke škole, novo teretno vozilo ispunjava sve savremene bezbednosne karakteristike u koje se ubraja savremeni kočioni sistem sa ABS-om, klima uređaj, duple komande za instruktora kao i savremeni digitalni tahograf prve generacije.

Tagovi:
Pročitajte još: