(VIDEO): Staparski put dobija biciklističku stazu

Deonica Staparskog puta, od početka ulice do raskrsnice sa Prvomajskim bulevarom, za kratko vreme će dobiti biciklističku stazu. Radovi su u toku, a finansira ih Grad Sombor. Čelnici lokalne samouprave, u saradnji sa saobraćajnom policijom su detaljnom analizom svih biciklističkih staza u gradu, doneli odluku za izgradnju novih.

„Ustanovili smo najkritičnije lokacije gde je bilo najviše saobraćajnih nezgoda sa biciklistima i odlučili smo se da u ovoj godini krenemo upravo sa izgradnjom ove deonice. Ono što je bitno da uporedo u ovoj godini projektujemo nastavak ove biciklističke staze od Prvomajskog bulevara do vašarišta. Od vašarišta do Agrosaveza imamo već spremnu kompletnu projektno-tehničku dokumentaciju, kao i za Vojvođansku ulicu“, istakao je gradonačelnik Sombora Antonio Ratković.

Dužina staze iznosi 806 metara, a biće široka dva metra. Ukupna vrednost radova iznosi nešto manje od 18 miliona dinara sa PDV-om, a izvođač radova je preduzeće „Džimi komerc“ iz Prigrevice, dok je podizvođač firma „Signal“ DOO. Gradonačelnik je dodao da Grad nastavlja kontinuirane akcije poboljšanja bezbednosti u saobraćaju, ovaj put stavljajući akcenat na bicikliste, po kojima je naš grad posebno poznat.

„Trudićemo se da svake godine izgradimo bar po jednu biciklističku stazu, s obzirom da je Sombor grad biciklista i da svakako bezbednost svih naših učesnika u saobraćaju, posebno biciklista je od apsolutnog prioriteta za sve nas“, dodao je Ratković.

Rok za izvođenje radova je 55 dana, tako da se očekuje da Somborci dobiju biciklističku stazu na prometnom Staparkom putu za nešto manje od dva meseca.