Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.
Search
Close this search box.

(VIDEO) Svečano otvaranje Bioskopa u Kulturnom centru „Laza Kostić“ zakazano za 30. mart

Bioskop KC Sombor

U Kulturnom centru „Laza Kostić“ Sombor u toku je finalna faza projekta predigitalizacije i digitalizacije Bioskopa, u sklopu trogodišnjeg projekta, koji se sprovodi uz podršku Filmskog centra Srbije, Ministarstva kulture Republike Srbije i Grada Sombora. Uložena su sredstva u opremanje digitalnog Bioskopa Kulturnog centra, u Velikoj sali ove ustanove, a postavljeno je moderno 3D platno i najsavremeniji projektor, kao i ozvučenje. Direktorka Kulturnog centra najavila je početak rada Bioskopa i ekskluzivnu premijeru domaćeg hit filmskog ostvarenja.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by 025.rs (@portal025.rs)


„Tridesetog marta 2023. godine počinje sa radom Bioskop Kulturnog centra. Velika je lista ljudi kojima bih se ja zahvalila, dakle Filmski centar Srbije, na čelu sa direktorom Gordanom Matićem, zatim Grad Sombor, na čelu sa našim gradonačelnikom Antoniom Ratkovićem. Takođe, imali smo ogromnu podršku Mreže kinoprikazivača Srbije, čiji smo članovi od osnivanja i naravno ja se zahvaljujem i Ministarstvu kulture, ministarki Maji Gojković, jer bez nje ovaj projekat ne bi bio realizovan. Što se tiče Bioskopa, mi ga otvaramo veoma atraktivnim filmom, to su „Munje opet“, koji ćemo prikazati u ovoj Velikoj sali u 19 časova, uz veliki broj zvanica“.

Šašić je naglasila da je uložen ozbiljan rad i trud njenog tima i svih koji su uključeni u realizaciju ovog projekta, a posebnu zahvalnost uputila je produkciji filma „Munje opet“, koja je omogućila da ovaj film, paralelno sa svojom novosadskom, doživi i somborsku premijeru, upravo u novom digitalnom Bioskopu.

Tagovi:
Pročitajte još: