fbpx
19°C
Moderate Rain

(VIDEO) U Apatinu formiran tim za pomoć građanima povodom nevremena

Zbog obilnih padavina i jakog nevremena, koje je proteklog vikenda pogodilo Apatin i okolinu, predsednica opštine Dubravka Korać, sazvala je sednicu Kriznog štaba radi utvrđivanja štete i da bi dogovorili koji koraci će biti preduzeti u slučaju da do jake oluje ponovo dođe. 

„Doneta je odluka da se formira tim kojem građani mogu da prijave eventualno nastalu štetu usled padavina, tako da mogu da se jave u svoju mesnu zajednicu, brojevi telefona će biti dostupni i da pozovu Komisiju koja će izaći do kraja nedelje na teren i utvrditi eventualnu štetu, takođe u slučaju da imaju problem, da im je voda ušla u kuću, u podrume i da nisu u situaciji da to sami saniraju, mogu 24 časa da pozovu Javno komunalno preduzeće i čim bude slobodna pumpa, pojaviće se na toj adresi“, istakla je Dubravka Korać. 

Problem oko zadržavanja padavina na ulicama nastao je usled nedovoljnog oticanja atmosferskih voda, zbog toga što su nesavesni građani, bacanjem otpada u ove odvode, delimično ili potpuno onemogućili oticanje kiše. Iz opštine, ali i iz Javnog komunalnog preduzeća „Naš dom“, apeluju na sugrađane da ubuduće to ne čine, kako problem ne bi još više eskalirao. Radnici tog Javno komunalnog preduzeća su proteklih dana neprestano radili na čišćenju kanala i odvoda. 

„Sve punktove u gradu smo pokrili sa ljudima koji najviše radili na čišćenju tih slivnih rešetki, kako bi atmosferske vode bile odvođene na pravi način, takođe, bazirali smo se na rad naših crpnih stanica u opštini“, rekao je Nebojša Smiljanić, direktor JKP „Naš dom“. 

Sem rešavanja najkritičnijih situacija po gradu, iz JKP „Naš dom“ ističu da se i po naseljenim mestima opštine Apatin, takođe intenzivno radi na čišćenju kanala, kolskih prilaza, a sve u cilju toga da do zagušenja i eventualnog zadržavanja vode na ulicama, po dvorištima i u samim objektima ne dođe ponovo. 

Tagovi:
Pročitajte još: