Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.
Search
Close this search box.

(VIDEO) U Apatinu počelo obeležavanje Dečije nedelje

Dečija nedelja

Osnovna škola „Žarko Zrenjanin“ iz Apatina i ove je godine pripremila niz aktivnosti povodom Dečije nedelje. Manifestacija će biti obeležena pod sloganom „Dete je dete da ga volite i razumete“, u periodu od 4. do 10. oktobra.

Pripremljene su aktivnosti, osmišljene u skladu sa temama koje su predviđene. Danas obeležavamo na ovaj način što su nam najmlađi učenici gosti Doma kulture i uživaće u prilagođenoj predstavi, koja takođe prati aktivnost Dečije nedelje. Za sledeći dan imamo interesantne teme, vezane su za medije, koliko mediji mogu da budu dobri ili opasni kada su u upotrebi dece, izjavila je Sanja Šijan, direktorka OŠ „Žarko Zrenjanin, i najavila da će na tribini učestvovati članovi Učeničkog parlamenta, kao i gosti izlagači, novinari iz Apatina i Sombora.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by 025.rs (@portal025.rs)

U okviru programa, do 10. oktobra, biće održane različite tribine, likovne radionice, pozorišne predstave, sportski sajmovi, izložbe, izleti, a ono što je posebno atraktivno, kako deci, tako i odraslima, to je Dečija pijaca.

Pa, kao i svake godine, pijacu prilagodimo da se održi kada je i pijaca za odrasle, znači četvrtkom. Ove godine, ako vremenski uslovi budu dozvolili, takođe će da se održi, ako ne, lepa vest je da Dečiju pijacu i predviđen izlet za petak, za učenike sedmog razreda, prebacujemo za sledeću nedelju, saznajemo od Sanje Šijan.
Dečija nedelja obeležava se svake godine tokom prve nedelje oktobra. U pitanju je nacionalna manifestacija i predstavlja uspešan model saradnje države, različitih civilnih i strukovnih organizacija, povezivanja svih važnih aktera u zaštiti dečijih prava. Svake godine realizuje se u cilju poboljšanja položaja deteta u Srbiji.Kompletan program i satnicu svih aktivnosti koje će biti održane u Apatinu povodom Dečije nedelje možete pogledati OVDE.

Tagovi:
Pročitajte još: