Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.
Search
Close this search box.

(VIDEO) U Somboru obeležen Dan sećanja na stradale u NATO agresiji

Sombor

Na dan 24. godišnjice od početka bombardovanja tadašnje Savezne Republike Jugoslavije, u Somboru je održan Dan sećanja na stradale u Nato agresiji 1999. godine. Pored izuzetno velikog broja građana, obeležavanju su prisustvovali predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić, Njegova svetost Patrijarh srpski Porfirije, predsednik Republike Srpske Milorad Dodik, poslanici Skupštine Srbije, ministri u Vladi Srbije i Republike Srpske.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by 025.rs (@portal025.rs)

Uz posebno pripremljen program, koji je podsetio na sve nedaće, strah i stradanja koja su zadesila naš narod u tom periodu, prisutnima su se obratili i Patrijarh srpski Porfirije, Milorad Dodik, Marijana Paskaš- ćerka Radovana Medića, prve žrtve NATO agresije, a potom i predsednik Srbije, Aleksandar Vučić.

On je podsetio da uprkos svemu srpski duh nije i nikada neće biti slomljen, te da će Srbija uprkos pristiscima učiniti sve da očuva mir i stabilnost, kao i svoje granice.

“Moja poruka vama je da hoćemo mir, nećemo nikakve sukobe, ni sa NATO, ni sa bilo kim, ali vam svima lepo kažemo – čuvaćemo svoju zemlju. I kada vam kažemo šta su crvene linije, onda nemojte sa tim da se igrate i nemojte dalje da pritiskate, jer onda ćete dobiti odgovor ponosite, dostojanstvene i junačke Srbije, a naš odgovor je – ne damo Srbiju i nikada je nikome nećemo dati”, rekao je predsednik Vučić.

Sombor, ovogodišnji grad domaćin, bio je grad gde su pale prve bombe, ali i ljudski životi, kada je u večernjim časovima 24. marta, tačnije u 19.55, pogođen somborski vojni aerodrom, samo pet minuta pre službeno određenog vremena početka napada NATO saveza na SRJ. Isti napad ponovljen je još jednom te večeri i tom prilikom smrtno je stradao zastavnik jugoslovenske vojske Radovan Medić, na čiji spomenik su danas vence položili predstavnici republičkih i pokrajinskih institucija, lokalne samouprave, kao i predstavnici Vojske, policije i više udruženja građana.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by 025.rs (@portal025.rs)

Tagovi:
Pročitajte još: