Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.
Search
Close this search box.

(VIDEO) U Somboru održano 52. takmičenje u pružanju prve pomoći

U Somboru održano 52. takmičenje u pružanju prve pomoći

Danas je u Somboru, u Parku heroja, održano 52. takmičenje podmlatka i omladine u pružanju prve pomoći. Kako saznajemo, ove godine, dvomesečnu obuku prošlo je oko 100 mladih, a svoje znanje i stečene veštine prikazalo je 12 ekipa.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by 025.rs (@portal025.rs)

-Danas imamo veoma značajnu manifestaciju u našem gradu. Radi se o 52. takmičenju omladinki i podmlatka u pružanju prve pomoći. Drago mi je što je preko 100 naših učenika osnovnih i srednjih škola prošlo dvomesečnu obuku i da danas 12 ekipa se takmiče za odlazak na pokrajinski nivo. Svi oni kada prođu ovu obuku, nekome mogu da spase život ili da mu pomognu. To je nešto što nema cenu, nešto na čemu treba svi da radimo, da to bude još masovnije i bez obzira da li su to mlade ili starije osobe, bitno je da se uključe i da prođu obuke i da jednostavno danas-sutra budu na raspolaganju svojim sugrađanima. Malopre sam rekao u svom obraćanju, drago mi je jer povelja „Februarska nagrada“ koju smo uručili upravo jednoj volonterki koja je spasila našoj sugrađanki život, to je bilo nešto prelepo, i organizacija Crvenog krsta, da se zahvalim još jednom na svemu što rade i želim im puno uspeha u daljem radu, rekao je gradonačelnik Sombora, Antonio Ratković.

Takmičenje je sprovedeno u organizaciji Crvenog krsta, a uz podršku Grada Sombora. Ispred lokalne samouprave, događaju su, pored gradonačelnika Sombora, prisustvovale i članice Gradskog veća, Antonija Nađ Kosanović i Jovana Miljević.

Tagovi:
Pročitajte još: