(VIDEO) U SOMBORU SE ODRŽAVA 10. JUBILARNI FESTIVAL CVEĆA

Sigurno je da je glavna ulica u Somboru ovih dana jedna od najšarenijih ulica u Srbiji, a razlog za to je održavanje jubilarnog 10. po redu sajma cveća. Preko 300 izlagača ponudilo je gradjanima Sombora pravo šarenilo cveća, sadnica, pa čak i začinskog bilja, a to je svakako bio dovoljan razlog da naši sugradjani u velikom broju posete ovu manifestaciju.

A ponuda je zaista velika, može se pronaći za svakoga ponešto, a pravo šarenilo je i što se cena tiče.

Ove godine u ponudi nije samo cveće već i saveti stručnih lica oko samog uzgajanja biljaka. U tome je svakako prednjačilo JKP „Zelenilo“ iz Sombora, koje je pored svog prelepo uredjenog štanda, obezbedilo za sve posetioce i savete koji mogu itekako biti od koristi za ljude koji vole i uzgajaju cveće.

Kako je istakao organizator i idejni tvorac ovog festivala cveća Dušan Kontić, ova manifestacija je odavno premašila lokalni karakter i postala je veoma cenjena i poznata u cvećarskim krugovima: „Ovaj festival odavno više nije lokalnog karakter, a dokaz za to je broj od preko 300 izlagača, što somborski festival cveća svrstava u red najboljih festivala u Srbiji. Sam sebi zameram što nisam uspeo da prim sve prijavljene na sajam ali jednostavno nije bilo mesta što ćemo svakako pokušati da ispravimo sledeće godine.“ istakao je Dušan Kontić.

Po prvi put na festivalu se pojavljuju i distributeri cveća za naše tržište te je na taj način uspostavljen kontakt izmedju proizvodjača i distributera, što u mnogome olakšava plasman cveća, posebno manjim proizvodjačima.

Pored izloženog cveća, svoje mesto su na festivalu pronašli i stari zanati sa svojim proizvodima.Festival cveća je otvoren 24. aprila i trajaće do nedelje 29. aprila, što je idealna prilika da se svi Somborci upute na glavnu ulicu i uživaju u zaista prelepom ambijentu.

[embedyt] http://www.youtube.com/watch?v=4IeA3iNpBhk[/embedyt]