fbpx
Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.

(VIDEO) Udovičić: „Grad Sombor primer odlične prakse kada je u pitanju oblast sporta“

(VIDEO) Udovičić: „Grad Sombor primer odlične prakse kada je u pitanju oblast sporta“ 4

Naš proslavljeni vaterpolista, osvajač brojnih medalja za reprezentaciju Srbije, Vanja Udovičić, posetio je Sombor. Tom prilikom, u Sokolskom domu, dobrodošlicu su mu poželeli članica Gradskog veća za oblast sporta, dece, omladine i zdravstva, Antonija Nađ Kosanović, predsednik Sportskog saveza Grada Sombora, Zoran Bojić, kao i predstavnici brojnih sportskih klubova.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by 025.rs (@portal025.rs)

Cilj današnje posete bio je da se razmene sportska iskustva sa udruženjima i klubovima koji deluju na teritoriji Grada. Prema rečima Vanje Udovičića, razgovaralo se i o tome kako da se dodatno unaprede uslovi za bavljenje sportom na lokalu, te je istakao da je Grad Sombor primer dobre prakse kada je u pitanju školski sport.

„Moram da napomenem odnos Grada prema školskom sportu kao primer odlične prakse, jer je jedan od retkih gradova koji je punu svoju pažnju usmesmerio na razvoj kroz besplatne programe i kroz mogućnosti da deca kroz sekcije školskog sporta mogu da da se edukuju, da se druže i da budu kvalitetniji ljudi“, poručio je Udovičić.

Članica Gradskog veća, Antonija Nađ Kosanović, zahvalila se Udovičiću na poseti, te je rekla nešto više o ulaganju Grada u oblast sporta.

„Izuzetno dobru saradnju ima lokalna samouprava sa Sportskim savezom Grada Sombora. Podržavamo preko Konkursa 86 sportskih udruženja, 30 mladih, perspektivnih sportista i odvajamo nadoknadu za stručni-pedagoški rad trenerima koji rade sa decom u klubovima 00.50“, zaključila je članica Gradskog veća.

Tagovi:
Pročitajte još: