(VIDEO) Upis tokom Dečje nedelje sa popustima iznenađenja u Smart edu

Deca su tokom kursa SuanPan Mentalne arimetike, koji traje osam meseci, ovladali veštinom koja povećava nivo pažnje, poboljšava koncentraciju i memoriju, kreativnost i razvijaja matematičke i logičke sposobnosti. Ovaj kurs podrazumeva izvođenje  osnovnih matematičkih operacija (osnovni kurs) isključivo mentalnim putem – bez olovke, digitrona i bilo kakvih pomagala i množenje i deljenje (napredni kurs).

I pored toga što danas imamo sreću, te su nam dostupni i na raspolaganju razni načini, tehnike i metode za razvoj potencijala kod dece, često se dešava da roditelji iz najbolje namere usmere dete u jednom pravcu i samim tim potencijal za nešto drugo kod deteta ostaje sakriven. To se dešava, jer se fokusiranjem na jednu oblast, razvija samo određen deo sinapričkih puteva, dok svi drugi ostaju statični i manje razvijeni.

Metodologija Suan Pan mentalne aritmetike se zasniva na sistemu dve ruke i četiri prsta, pri čemu se koristi abakus pri mentalnom računanju uz posebne tehnike primenom kombinacija kuglica iu vidu dostupnih brojeva. Deca tako brzo usvajaju osnove decimalnog sistema, postižući brze i tačne mentalne proračune. 

Na ovaj način deca koriste maksimum svojih kapaciteta. Mentalno računanje trenira mozak i hrani sinaptičke puteve koji rastu i razvijaju se. Samim tim deca kraće uče gradivo, lakše opažaju i bez teškoća primaju i prerađuju više informacija u isto vreme. Roditelji dobijaju povratnu informaciju i u vidu izveštaja.  Testovima pažnje, dobijaju se rezultati napredovanja svakog deteta, te su rezultati merljivi i odlični pokazatelji programa u celini. Krajnji cilj je dualna (odvojena) pažnja, deca nakon završenog kursa mogu da računaju i da rade još jednu radnju (pevaju, pišu ili sviraju….) u isto vreme. Što znači, da se temelj koncentracije i pažnje toliko razvio da deca mogu da obavljaju dve i više radnji istovremeno a pri tom da ne prekinu ni jednu. To generalno olakšava učenje, primanje informacija, povezivanje sadržaja i osnažuje polja leve i desne hemisfere i stvaraju balans. Uzrasne grupe: Kinder za decu od 5 – 7 godina; primarna za decu uzrasta od 7 – 9 godina i sekundarna za decu od 9 i po – 14 godina.

Časovi se održavaju jednom nedeljno u trajanju od 2 časa i 10 min., sa dve petominutne pauze. I osnovni i napredni kurs traju osam meseci.

Ntc centar u Somboru upisuje nove polaznike na radionice u septembarskom ciklusu. Radionice su stimulativnog karaktera uz pregršt raznolikih igrica uz pomoć kojih deca kroz igru uče i pamte bez teškoća više različitih informacija i činjenica iz oblasti faune i flore, sveta oko nas, srpskog jezika… Funkcionalno znanje je razumevanje naučenog sa povezivanjem prethodno naučenih sadržaja koje je značajno za  dugoročno pamćenje.

NTC program se sprovodi u 17 država Evrope, a u 7 je akreditovan od strane Ministarstva prosvete. Autori programa su dr Ranko Rajović i Uroš Petrović, višestruko nagrađivani u Srbiji i inostranstvu kao inovatori i pisci.

Uzasne grupe u NTC školici su od 4-5 godina, od 5 i po do 1.razreda, I razred, II – III razred i  IV-V razred. Radionice su jednom nedeljno u trajanju od po sat i po vremena. 

Moguće su i prijave putem sajta www.smartedu.co.rs ili putem mejla sistemucenje@gmail.com .

Za više informacija interesovati se na 069/124-69-39; 060/041-55-15, 064/124-69-39.

Više na sajtu www.smartedu.co.rs