Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.
Search
Close this search box.

(VIDEO) Uručeni ugovori sportskim organizacijama sa teritorije opštine Apatin

Apatin: Dodela ugovora sportistima

U Velikoj sali Skupštine opštine Apatin, upriličeno je svečano potpisivanje Ugovora između Sportskog saveza opštine Apatin i sportskih klubova sa teritorije lokalne samouprave. Svečanom uručenju prisustvovali su predsednica opštine, Dubravka Korać i generalni sekretar Sportskog saveza opštine Apatin, Radomir Radujko.
Prema rečima predsednice opštine Apatin, Dubravke Korać, sredstva je dobilo oko 30 sportskih kolektiva. Takođe, ona je najavila i dodatna ulaganja kada je reč o oblasti sporta.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by 025.rs (@portal025.rs)

„Mi smo potrudili ove godine da obezbedimo nešto više sredstava nego što je to bilo prethodne. Ono što će biti aktuelno u narednom periodu jesu nova ulaganja u sportsku infrastrukturu. Plan je da se Sportska hala koju smo počeli da sređujemo u Apatinu, da se zameni semafor, da se zameni rasveta. Takođe, plan je da se pomogne fudbalskim klubovima u održavanju terena i ideja jeste da u toku leta podržimo pripreme mlađih kategorija određenih klubova, oni koji su najbrojniji i najaktivniji “, poručila je Korać.

Na osnovu Javnog konkursa za sufinansiranje programa u oblasti sporta, opština Apatin izdvojila je 18 miliona dinara, odnosno, 4,5 miliona za sportske organizacije od posebnog značaja za lokalnu samoupravu, 10,2 miliona za sportske organizacije u domaćim i evropskim klupskim takmičenjima za olimpijski sport, a 2,7 miliona za sportske organizacije u domaćim i evropskim klupskim takmičenjima za neolimpijski sport. Za podsticanje i stvaranje uslova za unapređenje sportske rekreacije, odnosno za bavljenje sportom dece, omladine, žena i osoba sa invaliditetom opredeljeno je 600.000 dinara.

 

Tagovi:
Pročitajte još: