(VIDEO) Uz rekonstrukciju Železničke ulice i revitalizacija postojećeg drvoreda

U okviru radova koji se već uveliko odvijaju u Železničkoj ulici, počelo je uklanjanje stabala Bođoša, za koje je stručna služba konstatovala da su truli. Tim povodom, građanima se obratio pomoćnik predsednika opštine Odžaci, Milorad Stanišić.

“Želim da obavestim građane opštine Odžaci, da ćemo u ulici Železničkoj, od ugla Somborske ulice do ugla Železničke, Ive Lole Ribara i Vojvode Putnika, vaditi kompletno sva stabla Američkog koprivića, u narodu poznatijeg kao “bobica”,  zato što su stručne službe konstatovale da je drveće trulo.  Nakon završetka radova u celoj ulici, na jesen, kada vegetacija bude stala, po projektu će biti posađeno novo drveće i prvi put ćemo primeniti tehnologiju sa betonskim cevima, tako da korenov sistem ubuduće neće dizati više ni asfalt, ni ćuprije stanovnika, ni trotoar. Ovim putem ujedno i apelujem na građane naše opštine da imaju razumevanja.”

On je naglasio i da je u toku izrada projekta za novi sadni materijal, te da će nova ulica biti kompletno uređena. To uključuje rekonstruisan put, trotoare, prilaze, parking mesta, kompletnu vodovodnu mrežu, nadzemne hidrante i nove zasade.

Takođe, drveće koje bude izvađeno biće uskadišteno u prostorijama nekadašnje “Metal Sente”,  te će nakon usvajanja odluke Opštinskog veća biti dodeljeno socijalnim slučajevima naše opštine.